SportVijesti

Nakon 50 godina okupio se zlatni naraštaj juniora NK Jaske iz 1970.

donosimo audio izjave sudionika okupljanja

Nedavno se u Jastrebarskom, nakon punih 50 godina, okupio zlatni naraštaj juniora NK Jaske, koji je 1970. godine osvojio treće mjesto u Hrvatskoj u konkurenciji amaterskih nogometnih klubova. Tog ogromnog uspjeha prisjetili su se na prigodnom druženju kojem je prisustvovao i naš novinar Zdenko Vuković Cena te tom prilikom snimio nekoliko zanimljivih razgovora. Jedan od sugovornika bio mu je Nino Škrabe.

 

Prisjetio se nogometnih dana u našem gradu prije pola stoljeća i Mladen Čop pod čijim je trenerskim vodstvom došlo do obnove juniorskog pogona u klubu.

 

Trener juniora Jaske bio je tada legendarni Bernard Benda Hügl, predsjednik kluba Josip Balaško stariji, tajnik i “tehniko” Nino Škrabe, a kapetan momčadi Davorin Kopić.

 

Upravo je Davorin Kopić bio inicijator nedavnog okupljanja igrača iz te proslavljene momčadi. Evo što rekli neki od njih:

 

Svoja sjećanja na vrijeme velikog uspjeha juniora NK Jaske s našim je novinarom podijelio i Josip Balaško mlađi.

 

U nastavku donosimo još nekoliko zanimljivih priča nogometaša zlatnog naraštaja juniora NK Jaske.

 

Na druženju zlatnog naraštaja juniora NK Jaske bio je i sadašnji predsjednik NK Jaska Marin Banković, koji je klupskim legendama uručio prigodna priznanja, a oni njemu čestitali na vrijednom radu i poželjeli sretnu 95. obljetnicu kluba.

Slična tema:

Back to top button