Jaska i okolicaVijesti

Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko postaje centar digitalnih kompetencija

Na početku nove godine u Centar za kulturu Jastrebarsko stigla je lijepa vijest. Naime, Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko, u konkurenciji mnogobrojnih knjižnica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Srbije, odabrana je za sudjelovanje u projektu Digitalni građanin, koji provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih.

Riječ je o projektu kojim se knjižnicama želi omogućiti da postanu centri za razvoj digitalnih kompetencija djece i odraslih, te učiniti digitalne tehnologije dostupne građanima i ojačati ih, kako bi se bolje pripremili za današnje tržište rada.

Ulaskom u ovaj hvalevrijedni projekt, knjižnici će biti donirani micro:bitovi, a nakon toga kreće prvi ciklus edukacije knjižničara. Osim micro:bitova, knjižnica će biti opremljena i BOSON uradi sam kompletima.

Ulaskom u projekt knjižnica širi svoju ponudu za članove pa će korisnici uz knjige, moći posuditi i micro:bitove. “Radujemo se što će naša knjižnica postati mjesto na kojem naši sugrađani mogu steći nove vještine i znanja iz područja digitalne pismenosti.” – poručuju iz jaskanske knjižnice.

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close