Jaska i okolicaVijesti

‘Naša voda, naša budućnost’ | Dovršeni radovi u Vinogradarskoj ulici u Prhoću

Vinogradarska ulica u Prhoću, prva je ulica na području grada Jastrebarskog u kojoj su u cijelosti izvedeni radovi u okviru projekta Naša voda, naša budućnost. Završeni su, naime, cjelokupni radovi na izgradnji kanalizacijske mreže, a potom i radovi na sanaciji te prometnice, koja je ponovno otvorena za promet.

Radovi su sufinancirani sredstvima iz projekta Naša voda, naša budućnost, te proračuna Grada Jastrebarskog i Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije. Povodom završetka radova na novoj kanalizacijskoj mreži i asfalta u Vinogradarskoj ulici u Prhoću, gradonačelnik Zvonimir Novosel je podsjetio da su čista i kvalitetna voda i moderan sustav odvodnje, na vrhu liste prioriteta našeg grada.

“Zato sam iznimno zadovoljan, što projekt poboljšanja vodno komunalne infrastrukture naše aglomeracije, dobro napreduje. Vinogradarska ulica, odličan je primjer, koji pokazuje kako će prometnice izgledati, kad se projekt u potpunosti realizira, te molim građane da imaju još malo strpljenja, jer će nam nakon ovog projekta, život svima biti puno kvalitetniji i ugodniji.” – rekao je gradonačelnik Novosel.

Direktor tvrtke Vode Jastrebarsko Mario Brnabić, istaknuo je pak da je Vinogradarska ulica prva u nizu prometnica koje su dobile novu funkciju i novo ruho u okviru velikog projekta Naša voda, naša budućnost. “Vjerujem da su i stanovnici ulice zadovoljni, a ovim im putem još jednom zahvaljujem na strpljenju i razumijevanju koje su pokazali tijekom izvođenja radova. Nastavljamo dalje s radovima na gradilištu u Prhoću, koje planiramo dovršiti do proljeća, ali i na ostalim gradilištima diljem aglomeracije Jastrebarsko.” – poručio je direktor Brnabić.

Projekt Naša voda, naša budućnost, podsjetimo, obuhvaća poboljšanje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko i najveća je investicija u povijesti grada. Usmjeren je na dodatno podizanje kvalitete jaskanske vode, tako što će unaprijediti planiranje i spremanje zaliha pitke vode, smanjiti zagađenje prirode, te povećati razinu zaštite okoliša.

Ukupna je vrijednost projekta gotovo 170 milijuna kuna, a čak 72% neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije, kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020., dok ostatak iznosa financiraju Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko.

Radovi su započeli u listopadu 2017. godine, a njihov se dovršetak očekuje u ožujku 2021. godine. Obuhvaćaju radove na 15 različitih gradilišta gdje se izvodi dogradnja sustava vodoopskrbe, dogradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje otpadnih voda, te izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s III. stupnjem pročišćavanja. Radove izvodi karlovačka tvrtka Aquaterm.

foto: Grad Jastrebarsko

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close