Jaska i okolicaVijesti

“Naša voda, naša budućnost” | Počinju radovi u Izimju, privremena regulacija prometa

Projekt “Naša voda, naša budućnost” financiran europskim novcem, kojeg provodi gradska tvrtka Vode Jastrebarsko, a koji će dodatno podići kvalitetu vodno komunalne infrastrukture na području našega grada, realizira se na 10-tak gradilišta.

Uz izgradnju nekoliko vodosprema i kolektora, u pet naselja odvijaju se i radovi na izgradnji sanitarne odvodnje, a takvi radovi ovoga tjedna početi će i u Izimju. Tvrtka Vode Jastrebarsko izvijestila je, naime, da će u četvrtak 7. veljače, početi radovi na izgradnji sanitarne odvodnje u naselju Izimje, za vrijeme kojih će biti uspostavljena privremena regulacija prometa.

Radovi obuhvaćaju polaganje kanalizacijskih cijevi, te njihovo spajanje s kanalizacijskim sustavom Volavje – Novaki Petrovinski – Domagović. Izvoditi će se u dužini od oko 1,8 kilometara u Izimju u trupu nerazvrstane ceste te na državnoj cesti. Zato će se pojedine dionice tamošnje lokalne, nerazvrstane, ceste zatvarati, sukladno fazama izvođenja radova, te će tako na određenom dijelu prometnice na kojoj se u tom trenutku izvode radovi, promet biti obustavljen radnim danom i subotom od 7 do 17 sati, uz omogućen prolaz vozilima stanara i interventnim vozilima. Promet na jednoj od dionica nerazvrstane ceste, te na državnoj cesti organizirati će se naizmjeničnim propuštanjem vozila slobodnim dijelom prometnice, uz regulaciju prometa gradilišnim semaforom.

Radovi na polaganju kanalizacijskih cijevi u Izimju potrajati će do kraja mjeseca svibnja, a tvrtka Vode Jastrebarsko pozvala je građane u zoni radova na razumijevanje i pozvala ih na strpljenje.

Inače, po završetku ovoga projekta koji će se provoditi do proljeća 2021. godine, na kanalizacijsku mrežu biti će priključeno oko 97% domaćinstava na području grada Jastrebarskog.

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close