Jaska i okolicaVijesti

Naši najmlađi sugrađani | Prigodni darovi za obitelj Hranilović iz Novaka Petrovinskih

U Grad Jastrebarsko do sada je u 2020. godini stiglo 111 zahtjeva za opremu za pomoć novorođenog djeteta, a okrugli stoti zahtjev podnijeli su krajem rujna Danijela i Josip, roditelji malene Hane Hranilović, koja je kao treće dijete u obitelji iz jaskanskog naselja Novaki Petrovinski rođena 21. rujna.

Zbog aktualne epidemiološke situacije, tradicionalni posjet gradskih čelnika ove je godine izostao, ali zato nije izostalo prigodno darivanje. Čestitke je ovoj mladoj obitelji uputio gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i između ostalog poručio: “Izuzetno mi je drago što su i ovi mladi roditelji za svoj dom odabrali Jasku i što su upravo ovdje odlučili stvarati i podizati svoju obitelj. Nadam se da im je ovaj mali znak pažnje razveselio dan te da će im ostati u lijepom sjećanju. Isto tako se nadam da će se i epidemiološka situacija ubrzo popraviti te da ćemo tada ovu mladu obitelj moći posjetiti i osobno im čestitati. Želim im puno zdravlja, sreće i uspjeha u životu!“, izjavio je jaskanski gradonačelnik.

Gradonačelniku i njegovim suradnicima na čestitkama su se zahvalili roditelji Hranilović, a uz najljepše želje, malena Hana i njezine sestre Ameli i Katja dobile su slatke i prigodne poklone. “Jako nas je iznenadila i obradovala ova lijepa gesta našeg gradonačelnika. Lijepo je znati da brine o svojim najmlađim građanima. Zahvaljujemo i na čestitkama i na darovima”, poručili su roditelji Hranilović.

Na svojim web stranicama iz grada podsjećaju kako je od 2003. godine iz gradskog Proračuna u svrhu pomoći za opremu novorođenog djeteta isplaćeno više od 7 milijuna kuna za oko 2.400 podnesenih zahtjeva, te da različitim projektima vode brigu o svojim najmlađima. Za redovan rad Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko kojeg polazi oko 600-tinjak mališana Grad Jastrebarsko iz proračuna izdvaja više od 9 milijuna kuna. Također, sufinancira se i produženi boravak, prehrana, nabava dopunskih nastavnih sredstava za socijalno ugrožene učenike osnovne škole, ali i troškovi prijevoza učenicima srednjih škola. Grad provodi te pomaže i druge projekte za najmlađe poput Ljetne igraonice, a jedan od važnijih prioriteta je izgradnja novog vrtića, na čijem se projektiranju i pripremi za gradnju već radi – navode u Gradu te poručuju kako se svim tim projekata Grad Jastrebarsko trudi biti grad po mjeri svake obitelji, a osiguravanjem boljih i kvalitetnijih uvjeta za ugodniji život, nastoji se što više mladih obitelji privući u naš grad. 

FOTO
Grad Jastrebarsko

Slična tema:

Back to top button