Jaska i okolicaVijesti

Naši sugrađani će moći i do Zagreba bez e-propusnica?

Omogućeno je kretanje unutar županija bez e-propusnica

Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je produžio mjere ograničavanja za još dva tjedna, ali uz određene modifikacije, poput mogućnosti kretanja unutar županija bez e-propusnica.

Naime, županijski stožeri mogu sada predložiti nacionalnom stožeru ukidanje propusnica za područje svoje županije, kako bi se omogućila veća mobilnost, naravno, uz povoljnu epidemiološku situaciju.

Ostavljena je i mogućnost ukidanja propusnica zbog gospodarskih razloga za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju. Stožer civilne zaštite Grada Zagreba već je najavio da će zatražiti da se ukinu propusnice za kretanje prema dvije županije – Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, nakon što bude procijenjena epidemološka situacija u tim županijama, a očekuje se da će i županijski stožer Zagrebačke županije učiniti isto, pa za prelazak iz jednog mjesta u drugo na području cijele Zagrebačke županije i grada Zagreba – više ne bi trebale propusnice.

Sve su to još najave, a dok ne bude donesena odluka vrijede stara pravila, no očekuje se da će najavljene odluke biti donesene vrlo brzo. No i dalje će se primjerice morati tražiti dozvole za kretanje do drugih županija, pa i susjedne nam Karlovačke županije.

Sličan sadržaj

Back to top button