SportVijesti

Nastavlja se provođenje Besplatnog Nordijskog hodanja

U Jastrebarskom se sljedeći tjedan nastavlja provođenje sportsko rekreacijske aktivnosti Besplatno Nordijsko hodanje u parku. Ova popularna aktivnost namijenjena je prvenstveno kao oblik fizičke rekreacije osobama treće životne dobi, ali u našem gradu su je prepoznale sve generacije.

Zahvaljujući potpori Grada i županije omogućeno je da se tri puta tjedno, u Perivoju dvorca Erdödy aktivno rekreira i vježba pod stručnim vodstvom licenciranih voditelja nordijskog hodanja. Ova aktivnost ima i potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te je uzeta kao primjer dobre prakse i već nekoliko godina je uključena u nacionalni projekt “Živjeti zdravo” kroz program “Hodanjem do zdravlja”.

Termini održavanja nordijskog hodanja su ponedjeljak, srijeda i petak od 18:30 do 19:30 sati. Vježbanje svaki put započinje ispred Žitnice u Perivoju Erdödy, a ponedjeljkom i petkom hodači osim u parku idu i jaskanskim ulicama, dok je srijeda rezervirana za aktivnost u samom Perivoju.

Svi novi zainteresirani mogu se pridružiti ovoj aktivnosti svakog ponedjeljka, srijede ili petka u navedenom vremenu. Organizator Društvo za sport i rekreaciju “Jastreb extreme” osigurava svima koji nemaju svu potrebnu opremu, a program će se provoditi poštujući sve propisane epidemiološke mjere stoga pozivaju sve zainteresirane da se pridruže ovoj, mnogim Jaskancima već omiljenoj tjelesnoj aktivnosti.

Back to top button