Jaska i okolicaVijesti

“Naučite kako ispravno sortirati i reciklirati, te gdje besplatno odložiti otpad”

“Pridružite nam se na prezentaciji u četvrtak, 12. rujna s početkom u 18 sati na Reciklažnom dvorištu Božićka i naučite kako ispravno sortirati i reciklirati, te gdje besplatno odložiti otpad. Također, saznajte kako i Vi jednostavno možete prijaviti nepropisno odbačen otpad i pomognite nam u borbi za očuvanjem čistog okoliša, kako bismo ga sačuvali za buduće generacije!”– poruka je to iz Grada Jastrebarskog koji u sklopu EU projekta JArecikliram, u četvrtak organizira prezentaciju sustava odvojenog prikupljanja otpada.

Ujedno će biti predstavljena i internetska stranica, te besplatna mobilna aplikacija JArecikliram. Grad se, tim povodom i pohvalio da se prema podacima Agencije za zaštitu okoliša i prirode Jastrebarsko nalazi na visokom 7. mjestu u Hrvatskoj po stopi odvojeno prikupljenog otpada (a koja iznosi 31,71%) u 2018. godini.

Također, prošle je godine Grad Jastrebarsko osvojio Eco-city nagradu za Najbolja rješenja i prakse po pitanju projekata koje provodi iz područja energetske učinkovitosti i zaštite okoliša.

Povezane vijesti

Back to top button