192/193 infoVijesti

Ne prođe dan bez vatrogasnih sirena; I tijekom vikenda gorjelo na četiri lokacije

Ne prođe dan, a da se ne čuju vatrogasne sirene, jer u zadnje vrijeme i na našem su se području, kao i diljem Hrvatske zaredali požari suhe trave i niskog raslinja, pa su tako učestale i intervencije vatrogasaca.

Tijekom vikenda, na širem jaskanskom području gorjelo je na 4 lokacije: u Topolovcu Pisarovinskom, Donjoj Zdenčini, Velikom Vrhu i Petrovini. Od ova 4 požara, tri su se dogodila u petak. Iza 11 sati zaprimljena je dojava o požaru suhe trave u mjestu Topolovac Pisaroviski, gdje su vatru gasili članovi DVD-a Pisarovina, u 19:35 sati primljena je i dojava o požaru suhe trave u mjestu Donja Zdenčina, gdje su intervenirali pripadnici DVD-a Donja Zdenčina, a pet minuta kasnije, suha trava planula je i u mjestu Veliki Vrh, na području općine Žumberak, gdje su požar ugasili članovi DVD-a Oštrc Kostanjevac.

Subotnji požar, dogodio se u večernjim satima. U 21:20 sati, zaprimljena je dojava o požaru suhe trave i niskog raslinja u mjestu Petrovina, gdje su požar ugasili članovi tamošnjeg DVD-a Petrovina.

Zbog učestalih požara trave i niskog raslinja, policija i danas upozorava građane da se prilikom spaljivanja korova na svojim posjedima pridržavaju mjera za sprječavanje nastajanja požara na otvorenim površinama.

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close