Jaska i okolicaVijesti

Nika Markulin – najbolja sportašica Zagrebačke županije u konkurenciji 5. i 6. razreda

Mlada uspješna jaskanska sportašica Nika Markulin – judašica i rukometašica osnovne škole Ljube Babića, proglašena je najboljom među učenicama petih i šestih razreda na području Zagrebačke županije.

Županija je, naime, jučer upriličila svečanost proglašenja najboljih sportaša u osnovnim i srednjim školama u više kategorija, na kojoj je, osim Niki, priznanje uručeno i profesorici Srednje škole Jastrebarsko – Željki Kovačić – za doprinos pedagoškom radu, s ciljem podizanja digniteta struke.

Županijski školski športski Savez naveo je i obrazloženja za nagrađene:

Željka Kovačić

Profesorica Željka Kovačić rođena je Jaskanka i od malih nogu aktivna sportašica. Nakon diplome na Kineziološkom fakultetu 1994. godine zaposlila se u Srednjoj školi Jastrebarsko gdje i danas radi. Ljubav prema radu sa djecom pokazuje sve ove godine kroz različite sportske aktivnosti koje im nudi i organizira. Bez obzira na svoje sportske specijalnosti (rukomet i judo) u školi je pokrenula izvannastavnu aktivnost ATLETIKA, nudeći na taj način djeci nove mogućnosti kojih nema u Gradu. Uz atletiku u školi vodi i ODBOJKU. Voditeljica je ŠSD-a Jastreb Srednje škole Jastrebarsko od njegovog osnutka od kada redovno organizira bar jedno županijsko, kao i poluzavršno natjecanje godišnje. Kao članica Društva naša djeca Jastrebarsko sudjeluje u organizaciji različitih sportskih i drugih aktivnosti. Učiteljica je plivanja u sklopu ljetne igraonice. Osim rada sa djecom aktivna je u radu Županijskog školskog športskog saveza, od njegovog osnutka do danas. U području stručnog usavršavanja nastavnika u šk. god. 2017./2018. održala je predavanje na temu: “Građanski odgoj i obrazovanje u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture” – Županijsko stručno vijeće, Kranjska Gora. Promovirana je u zvanje profesor mentor 2014. godine. Kao najvažnije sportske rezultate valja istaknuti: 1. mjesto na državnom natjecanju u Virtualnom plesnom showu te 1. mjesto na županijskom natjecanju u ATLETICI (djevojke).

Nika Markulin

Odlična učenica 6. razreda OŠ „Ljubo Babić“. Svestrana je sportašica i paralelno trenira dva sporta. Njeni dosadašnji uspjesi: rukomet – aktivna članica Rukometnog kluba Lokomotiva iz Zagreba od 2016. godine. 2018. godine osvaja državno prvenstvo, a bila je proglašena najboljom obrambenom igračicom. Judo – aktivna je članica Judo kluba Jaska od 2013. godine. Nika je aktivna i u drugim sportovima te je članica futsal, rukometne, kros, badminton i atletske ekipe.

Svečanost dodjele priznanja održana je jučer u Dubravi, središtu istoimene općine nedaleko Vrbovca.

foto: Zagrebačka županija

FOTO
Zagrebačka županija
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close