Jaska i okolicaVijesti

NOĆ KAZALIŠTA | Obje predstave oduševile jaskansku publiku

Gradsko kazalište Jastrebarsko desetu godinu zaredom uključilo se u program Noći kazališta koja se u subotu održala u 54 mjesta u Hrvatskoj i u kojima je odigrano 120 kazališnih predstava.

Publika u Domu kulture Jastrebarsko uživala je u dvije predstave – mjuziklu “Debata” u izvedbi glumaca Osnovne škole “Ljubo Babić” s temom puberteta, iskrenosti, prijateljstva, znanja i zajedništva, kao i u najdugovječnijoj predstavi u povijesti jaskanskog kazališta “Kidaj od svoje žene”. Gotovo 250 gledatelja natiskalo se u kino dvoranu i od početka do kraja predstave pljeskom prekidalo sada već povijesnu postavu jaskanskih glumica i glumaca koji su na okupu više od 20 godina.

Za obje predstave tražila se karta više, a zbog “Kidaj od svoje žene” morali su biti osigurani i pomoćni stolci s obzirom da je predstava bila rasprodana danima unaprijed. Predstave su pratile mnoge poznate osobe društvenog života našeg grada, a među njima i hrvatski komičar Ivan Šarić koji je uoči posljednje predstave izašao na pozornicu, te s članicom jaskanskog kazališta Sonjom Stanković, uručio ugovore ovogodišnjim kazališnim stipendisticama Antoneli Vinšćak i Karli Markov.

Vrlo popularna manifestacija ‘Noć kazališta’ održala se po deseti put za redom, a ove godine pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

 

FOTO
Gradsko kazalište Jastrebarsko
Oznake

Slična tema:

Close