Jaska i okolicaVijesti

Noć muzeja održana po deveti put u Gradskom muzeju Jastrebarsko | audio, foto

Noć muzeja održana je po deveti put i u Gradskom muzeju Jastrebarsko. Nakon koncerta učenika Glazbene škole Jastrebarsko, uslijedio je program s tehnologijama prošlosti i budućnosti, jer tema ovogodišnje Noći muzeja, bila je “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost”.

Jelena Škrabe, voditeljica jaskanskog muzeja koja je osmislila program ovogodišnje Noći muzeja, skreće pozornost i na zanimljivu izložbu digitalnih fotografija:

 

Izložbu slika i samu Noć muzeja, otvorio je u petak zamjenik jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar, a upriličen je i obilazak muzeja uz stručno vodstvo licenciranog turističkog vodiča Zvjezdane Domladovac:

 

Naš reporter, Zdenko Vuković Cena, razgovarao je i s autorom izložbe fotografija Darkom Bavoljkom:

 

A u prošlo vrijeme posjetitelje Noći muzeja vratio je naš sugrađanin, veliki ljubitelj jaskanskih starina, Vlado Karas, koji je puštao glazbu iz bakelitnih ploča na starinskom gramofonu starom punih 109 godina.

 

Druženje, uz sadržaje Noći muzeja, koji su povezali tehnologije prošlosti i budućnosti, uz domaća vina i slastice, potrajalo je u petak navečer gotovo do ponoći.

Slična tema:

Back to top button