Sport

Nogometne utakmice do kraja mjeseca igrat će se bez gledatelja

Sve nogometne utakmice do zadnjeg dana ovog mjeseca (31. ožujka) u natjecanjima pod ingerencijom Nogometnog saveza Zagrebačke županije i pripadajućih središta, a tu spada i Nogometno središte Jastrebarsko, igrat će se bez gledatelja. Mjera se odnosi na Jedinstvenu županijsku ligi, Prvu i Drugu županijsku ligu, sve lige mladeži i veterana pod okriljem Nogometnog saveza Zagrebačke županije, kao i na eventualno odigravanje prijateljskih utakmica.

Priopćenje Županijskog nogometnog saveza prenosimo u cijelosti:

“Na temelju odluke Hrvatskog nogometnog saveza o odigravanju utakmica pod ingerencijom nacionalnog saveza i preporuke županijskim nogometnim savezima, te na temelju nastalih izvanrednih okolnosti u pogledu epidemije novog koronavirusa SARS-CoV-2, donesena je odluka da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom Nogometnog saveza Zagrebačke županije i pripadajućih središta do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja. Mjera se odnosi na JŽNL, I ŽNL i II ŽNL, te sve lige mladeži i veterana pod okriljem ŽNS-a, kao i na eventualno odigravanje prijateljskih utakmica.

U navedenim natjecanjima, utakmicama će do daljnjega moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i ŽNS-a, tehničko osoblje te službeni predstavnik medija ukoliko je to dosad bila praksa unutar navedenih natjecanja, uz sve uobičajene mjere za organizaciju utakmica.

Posebno skrećemo pažnju klubovima da sa maksimalnom ozbiljnošću uz odgovornost svih rukovodećih tijela provode ovu odluku ne samo u smjeru organizacije natjecanja već i u provođenju trenažnih procesa svih selekcija unutar svih uzrasnih kategorija.

Nogometni savez Zagrebačke županije će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARSCoV-2 te će prema potrebi odrediti drugačije mjere o čemu će središta, klubovi i javnost biti pravodobno obaviješteni. Odluka stupa na snagu odmah, a vrijedi do 31. ožujka.

Savez će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke javno-zdravstvenih institucija i Hrvatskog nogometnog saveza, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu.”

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close