SportVijesti

Nordijsko hodanje, pješačenje i trčanje na Ljetu u Jaski

U okviru predstojeće, nedjeljne, manifestacije Ljeto u Jaski biti će održan i Prvi Festival Nordijskog hodanja i pješačenja u Zagrebačkoj županiji, kojega organizira Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo.

Organizatori očekuju veliki broj sudionika jer su svoj dolazak najavili klubovi prijatelji iz Samobora, Karlovca, Zagreba, Varaždina i Opatije. Svi sudionici će imati priliku hodati na stazama u tri dužine: 10, 7 i 3 km, a nakon hodanja imati će priliku, uz turističko vođenje i razgledavanja grada, upoznati povijest Jaske.

U okviru Ljeta u Jaski biti će održan i tradicionalni Humanitarni 6-satni ultra maraton u trčanju i hodanju. Ovaj ultra maraton počinje u podne i traje do 18 sati, a trči se ili hoda u krugu Parka u dužini od 800 metara. Ova aktivnost nema natjecateljski karakter, a kao i prethodnih godina ima humanitarni predznak, jer svi sudionici doniraju novac za djecu s poteškoćama u razvoju. I ovo sportsko humanitarno događanje organizira Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme koje je pozvalo sve zainteresirane hodače, trkače, sportaše i rekreativce, da da se uključe u ultra maraton u bilo koje vrijeme, od 12 do 18 sati, a poziv se odnosi i na sudjelovanje na Prvom Festivalu Nordijskog hodanja i pješačenja u Zagrebačkoj županiji.

Sličan sadržaj

Back to top button