Jaska i okolicaVijesti

Nova medicinska pomagala dobio i jaskanski Crveni križ

U sklopu projekta “Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala”, gradskim društvima Crvenog križa s područja Zagrebačke županije ovoga su tjedna donirana pomagala u vrijednosti većoj od 185 tisuća kuna, a Gradskom društvu Crvenog križa Jastrebarsko, iz te je donacije pripalo: 6 električnih kreveta i isto toliko anti dekubitalnih madraca, te 1 medicinski madrac, 7 PVC plahti, 3 hodalice i 3 toaletna stolca, ukupne vrijednosti preko 23 tisuće kuna. U ime Crvenog križa Jastrebarsko donaciju županijskog Crvenog križa preuzela je ravnateljica Dunja Vlašić.

Nova medicinska pomagala jaskanske posudionice Crvenog križa omogućiti će besplatno korištenje tih ortopedskih i medicinskih pomagala osobama: s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta, te naglo oboljelim osobama.

Dakle, građani u potrebi, uz prethodni dogovor i odgovarajuću liječničku dokumentaciju, mogu besplatno posuditi ono što im treba od spomenutih (doniranih) ortopedskih pomagala.

Povezane vijesti

Back to top button