Livestream
Jaska i okolicaVijesti

Nova šetnica preko potoka Reka u središtu Jastrebarskog, od sinoć se službeno zove “Šetnica Klanjec”

Novoizgrađena šetnica u središtu Jastrebarskog, preko potoka Reka, koja povezuje Zagrebačku s ulicom Zrinski – Frankopanskom, odnosno perivojem dvorca Erdödy i Glazbenom školom, od sinoć se službeno zove “Šetnica Klanjec”.

Taj je naziv sinoć, naime, jednoglasno, bez rasprave, potvrđen na sjednici Gradskog vijeća nakon kratkog obrazloženja predsjednika Povjerenstva za imenovanje ulica, naselja i trgova Grada Jastrebarskog – Petra Španića.

Podsjetimo, Grad Jastrebarsko je sredinom mjeseca siječnja ove godin pozvao građane da se uključe u inicijativu “Nova jaskanska šetnica traži ime!”, pa su svi zainteresirani svoje prijedloge mogli slati putem društvenih mreža i e-maila, odnosno poštom. Prilikom predlaganja naziva nove šetnice, trebalo je poslati i pisano obrazloženje, a u jednom od njih stoji:

Oduvijek nosi to ime, preko 80 godina. Naime, stariji Jaskanci uvijek su je nazivali ‘KLANJEC’. Govorili su: idem poprijeko po klanjcu, mi kao klinci smo govorili idemo se sanjkati na klanjec. Stariji ljudi koji su živjeli u Hrastju, Malunju i Svetoj Jani, kada su se vraćali kući ponedjeljkom sa sajmišta govorili su idem poprijeko po klanjcu, pa kroz Gović po hladovini. Naime nekada nije bilo automobila pa su se kući vraćali pješice ili po cesti s konjskom zapregom. Kasnije se počelo govoriti idem poprijeko po klanjcu kod suda. Uvijek se spominjao KLANJEC!

U službenom priopćenju gradske uprave, povodom imenovanja Šetnice Klanjec, objavljena je i izjava gradonačelnika Zvonimira Novosela, u kojoj stoji:

“Želja nam je čim više uključiti naše sugrađane u projekte kojima dižemo standard života kako bi i oni imali prilike, na ovaj način, ostaviti trag u svom gradu. Drago mi je da su upravo moji sugrađani odlučili o novom/starom imenu moderno uređene šetnice koja povezuje centralni dio grada sa perivojem dvorca Erdödy.”

Komentari:

Slične teme:

Close