Jaska i okolicaVijesti

Mato Čičak na čelu Skupštine Zagrebačke županije

HDZ-ovca je naslijedio HDZ-ovac

U dvije i pol godine Zagrebačka županija jučer je dobila već trećeg predsjednika županijske Skupštine! To je 36 godišnji Mato Čičak, načelnik općine Rugvica, bivši saborski zastupnik i aktualni tajnik županijskog HDZ-a.

Za predsjednika županijske Skupštine, koja ima 51 člana, Čičak je jučer izabran s 32 glasa za, jednim protiv, te deset suzdržanih. Dosadašnji, jučer smijenjeni predsjednik, također HDZ-ovac Damir Mikuljan, nije bio na sjednici kao ni MOST-ova potpredsjednica Ljubica Ambrušec pa je sjednicu vodio drugi potpredsjednik Zvonko Kunić iz stranke Milana Bandića.

Na sjednici nije bio ni župan Stjepan Kožić, čija je stranka uz HDZ, HSU i HNS i tražila smjenu dosadašnjeg, te izbor novog predsjednika. Mikuljanova smjena, prema pisanju Večernjeg lista, posljedica je previranja i zaraćenih frakcija u HDZ-u Zagrebačke županije, nakon što je Mikuljan poveo frontu protiv Dražena Barišića, šefa te županijske organizacije, u namjeri da ga sruši s te funkcije.

Kako ta operacija nije uspjela naposljetku je smijenjen Mikuljan, iako slovi za čovjeka bliskog ministru Davoru Božinoviću, jednom od najbližih suradnika premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Mikuljana od smjene nije uspio spasiti ni sam Plenković kod kojeg je Mikuljan zajedno s Barišićem i Čičkom nedavno bio na sastanku uoči sjednice županijskog HDZ-a, na kojoj je bila donesena politička odluka o njegovoj smjeni.

Smjena se jučer i dogodila, što je već drugi slučaj u ovom mandatu skupštine Zagrebačke županije, jer je podsjetimo, prije dvije godine također u režiji HDZ-a smijenjen SDP-ov predsjednik skupštine Mihael Zmajlović i izabran HDZ-ov Damir Mikuljan, kojega je pak sada smijenio (također HDZ-ov) Mato Čičak.

Novoizabrani predsjednik zahvalio je svima na podršci te najavio daljnji rad za dobrobit Zagrebačke županije.

Povezane vijesti

Back to top button