Jaska i okolicaVijesti

Nova zbirka pjesama Daniele Bobinski “Ljubim i ništa više” promovirana u Zagrebu

Nova zbirka pjesama naše sugrađanke Daniele Bobinski pod nazivom “Ljubim i ništa više” promovirana je u subotu u Zagrebu, a jaskanska promocija najavljena je za mjesec ožujak.

Subotnja promocija u Zagrebu održana je u krugu obitelji, prijatelja i ljubitelja poezije uz prigodni program u kojem su sudjelovali jaskanski glazbenici: Manuela Budišćak, Marijan Bingula, Josipa Fran, Dea Sadiković i Domagoj Pozderac, te autoričine kćeri Marija i Jelena sa scenskim nastupom.

Izdavač, urednica, recenzentica i ilustratorica nove zbirke pjesama Daniele Bobinski, knjigu su okarakterizirali kao inspirativnu, iskrenu i nadahnjujuću, u kojoj autorica hrabro iznosi svoja razmišljanja, doživljaj svijeta, života, ljudi, Boga i prirode, kroz misaone, pejzažne i duhovne pjesme.

Duboko religiozna pjesnikinja Bobinski nikome ne nameće vjeru, već svjedoči svoja intimna previranja i promišljanja o duhovnosti i moralnosti, a na kraju promocije u zahvalnom emotivnom govoru između ostalog je rekla: “Nadam se da će ova knjiga u vašim rukama imati smisla i da ćete u njoj pronaći i koju riječ ili misao za sebe. Jer, svi živimo slične živote i prolazimo slične stvari. Neke istine oduvijek su iste, i mnogi su ih prije nas proživjeli i mnogi će nakon nas.”

U ožujku će biti održana i jaskanska promocija u Centru za kulturu Jastrebarsko kako bi i jaskanski ljubitelji poezije dobili priliku upoznati se s novim književnim uratkom svoje sugrađanke Daniele Bobinski.

Oznake
Back to top button
Close