SportVijesti

Novi lijepi uspjesi stolnotenisačice Victorije Pustaj

Seniorke su završile sezonu kao treće, a muški kolege na sedmom mjestu

Victoria Pustaj, mlada igračica stolnoteniskog kluba Jaska, nakon prekida stolnoteniske natjecateljske sezone, vratila se uspješnim nastupima na kvalifikacijskim natjecanjima te osigurala plasman na finale Sportskih igara mladih koje će se održati u Splitu te na Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadetkinje koje će se održati u Varaždinu.

Regionalni kvalifikacijski turnir za plasman u finale Sportskih igara mladih održan je u Oroslavju, a Victoria je uvjerljivo osvojila prvo mjesto i izborila plasman na završnicu u Splitu. Oroslavje je bilo domaćin i kvalifikacijskog turnira Regije srednja Hrvatska za plasman na Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadetkinje. Mlada jaskanska stolnotenisačica Pustaj, koja je još ove i iduće sezone mlađa kadetkinja, ni na ovom turniru više starosne kategorije nije imala konkurencije i ostvarila je plasman među najbolje 32 kadetkinje koje će nastupiti na trodnevnom natjecanju u Varaždinu. Već ranije, na temelju plasmana na rang listi Hrvatskog stolnoteniskog saveza izborila je nastup na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje koje će se također održati u Varaždinu.

Arapović postao izbornikom seniorki

Stolnoteniskim vijestima dodajmo kako je trener STK Jaska Darko Arapović odlukom Hrvatskog stolnoteniskog saveza postao izbornik seniorske ženske stolnoteniske reprezentativne vrste, nakon što je dosad bio izbornik ženske kadetske i juniorske reprezentacije.

Cure treće, dečki sedmi

Dodajmo kako se seniorska natjecanja neće nastaviti stoga su jaskanske ekipe osvojile mjesta koja su u trenutku prekida zauzimale. Ženska ekipa je u 1. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi, nominalno drugom rangu stolnog tenisa u Hrvatskoj, osvojila treće mjesto i to igrajući u sastavu Martina Jukić, Mirela Crnilo, Sara Sušac i Victoria Pustaj.

Njihovi muški kolege osvojili su 7. mjesto u 2. Hrvatskoj ligi Regija srednja Hrvatska. Za ekipu su igrali Andrija Klepić, Branimir Falica, Lovro Tomac, Martin Lončarić i Tomislav Ciban.

Sličan sadržaj

Back to top button