Jaska i okolicaVijesti

Novi slučajevi korone u našem gradu

Ukupno troje zaraženih u županiji, dvoje pacijenata ozdravilo

Dvije nove osobe su oboljele od COVID-a 19 u Ispostavi Jastrebarsko i jedna sa samoborskog područja – izvijestio je danas županijski zavod za javno zdravstvo.

Time se ukupan broj osoba kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom od početka pandemije na našem području popeo na 14, a aktivnih je trenutno 5 slučajeva.

Kako neslužbeno doznajemo, što se ovih novih današnjih slučajeva u našem gradu tiče, radi se o mlađem bračnom paru koji živi u Jastrebarskom i koji je bio u samoizolaciji te su razvili određene simptome i na kućnom su liječenju, a u kontakt s virusom došli su na jednoj slavonskoj svadbi.

Inače pod mjerama samoizolacije u Jaski je još svega jedna osoba, novih izliječenih danas kod nas nema, ali ima po jedna osoba na području ispostava Sveti Ivan Zelina i Samobor. U cijeloj Zagrebačkoj županiji trenutno je 50 aktivnih slučajeva.

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer

 

Povodom današnja dva nova slučaja zaraze koronavirusom, odmah se oglasio Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog i njegov načelnik Stipe Bučar:

“Osobe su odmah zbrinute i pod mjerama su i nadzorom epidemiološke službe, a u samoizolaciji se nalazi jedna osoba. Želimo im brz oporavak i nadalje apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju propisanih mjera i uputa te da vode računa o nošenju zaštitnih maska i držanju socijalne distance.”

Povezane vijesti

Back to top button