SportVijesti

Novi uspjesi jaskanskih trkača, Kristijan Rubinić opet prvi

U konkurenciji 60 natjecatelja, Kristijan Rubinić, član jaskanskog atletskog kluba Jastreb 99 pobjednik je 5 km duge atletske utrke “Pozdrav domovini – Kup Oluje” 2020. koja je održana jučer u Zadru sa startom i ciljem na SRC-u Višnjik.  Rubinićevo pobjedničko vrijeme je 16:47 minuta, a utrka se bodovala i za hrvatski cestovni kup.


Jaskanski trkači, njih desetak, nedavno su nastupili i na 5. Ozalj/Vrhovac trailu te polučili vrlo dobre rezultate. Na stazi od 16 km mlada nada AK Jastreb 99, Josip Španić, je u konkurenciji 200-tinjak trkača osvojio odlično 2. mjesto. Na najdužoj stazi dužine 24 km, po blatu i kiši, Zorica Cvanciger je također osvojila drugo mjesto ukupno, a na najkraćoj stazi od 7 km pobijedio je jaskanski biciklist Josip Domjančić. Ova utrka se inače održava po zahtjevnim stazama vrhovačkih brežuljaka, vinogradima i šumama sve do vrha Lovića Prekriškog s kojeg puca prekrasan pogled na dolinu Kupe prema starom gradu Ozlju.


A jaskanski trkači izvrsne su rezultate ostvarili i na nedavnom Sljemenskom maratonu, ujedno i 8. pojedinačno i 3. ekipno PH na duge staze. Kristijan Rubinić osvojio je 1. mjesto na stazi duljine 14 kilometara, a odlični su bili i drugi članovi jaskanskog atletskog kluba. Tako je na stazi duljine 42 km i gotovo 1.500 m visinske, ekipa AK Jastreb 99 u sastavu Marko Gorenc, Martin Rešetar i Stjepan Jandrecic osvojila 9. mjesto. Pojedinačno Marko Gorenc zauzeo je 48. mjesto, Martin Resetar 52., a Stjepan Jandrecic 58.

Povezane vijesti

Back to top button