SportVijesti

Novi uspjesi mladih jaskanskih stolnotenisač(ic)a

U posljednjih 10-tak dana lijepe vijesti stižu iz stolnoteniskog kluba Jaska. Mladi predstavnici, nastupili su u tom periodu, naime, u Donjoj Stubici i Dugom Selu gdje su ostvarili zapažene rezultate.

Sjajni rezultati na regijskom turniru

U Donjoj Stubici je održan 4. Otvoreni turnir Regije srednja Hrvatska, ujedno i jubilarni 50. Cup Stubice koji je bio bodovan za regijske rang liste HSTS-a. Sjajan uspjeh postiglo je svih četvero natjecatelja STK Jaska vrativši se u Jasku s čak pet pehara.

Turnir je generalno obilježila Victoria Pustaj koja je vrhunskom igrom trijumfirala u dvije kategorije osvojivši najprije prvo mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja, a potom i u višoj starosnoj kategoriji kadetkinja. Na putu do dva prva mjesta čak tri puta je u već tradicionalno neizvjesnim susretima pobjeđivala odličnu domaću igračicu Brunu Gučin koja je nošena velikom podrškom brojne domaće publike pružila maksimalan otpor.

Veliko iznenađenje turnira bila je Ivona Ciban koja je stigla do drugog mjesta u kategoriji najmlađih kadetkinja nakon vrlo dobrog otpora favoriziranoj Leeloo Vukelji u finalu. U istoj kategoriji Viktorija Oslaković također je stajala na postolju osvojivši treće mjesto. Za još jedno iznenađenje turnira pobrinuo se je najmlađi član STK Jaska na ovom turniru David Borković koji je uspio poremetiti dominaciju natjecatelja iz STK Dugo Selo našavši se na postolju u kategoriji klinaca nakon osvojenog trećeg mjesta.

“Zahvaljujući izrazito motiviranim nastupima naše mladosti ovaj turnir biti će u povijesti kluba ubilježen velikim slovima kao jedan od najuspješnijih.” – s ponosom ističu iz STK Jaska.

Novo postolje za Pustaj

Nakon Donje Stubice, petero članova podmlatka STK Jaska nastupilo je na 43. Međunarodnom memorijalnom turniru Đuro Dubenik u Dugom Selu u konkurenciji 398 sudionika. Svih petero uspješno su prebrodili kvalifikacije po grupama i plasirali se u završnicu turnira.

Najuspješnija je bila Victoria Pustaj koja je osvojila drugo mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja te tom uspjehu još
pridodala i plasman u osminu finala u višoj starosnoj kategoriji kadetkinja. U kategoriji  najmlađih kadetkinja Ivona Ciban plasirala se je u osminu, a Viktorija Oslaković u šesnaesttinu finala kao i Andrija Klepić u kategoriji kadeta. Najmlađi jaskanski natjecatelj David Borković u kategoriji klinci plasirao se je u osminu finala.

Sličan sadržaj

Back to top button