Jaska i okolicaVijesti

Novih 5 milijuna kuna za sanaciju štete od potresa

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost doznačio je 5 milijuna kuna Zagrebačkoj županiji za troškove sanacije šteta od potresa. Županija će, veći dio tog iznosa, doznačiti gradovima i općinama, a dio će iskoristiti za sanaciju šteta na ustanovama kojima upravlja Županija.

Tako će po 900 tisuća kuna dobiti Zaprešić, Kravarsko i Pokupsko, Velikoj Gorici odobreno je 600 tisuća, a Vrbovcu, Križu i Pisarovini po 300 tisuća kuna.

Za sanaciju svojih ustanova Zagrebačka županija izdvojila je 800 tisuća kuna.

Podsjećamo i kako je Vlada RH već doznačila Zagrebačkoj županiji 10 milijuna kuna za sanaciju šteta od potresa, a taj novac već je dodijeljen gradovima i općinama. Po 2 milijuna i 750 tisuća kuna dobile su općine Pokupsko i Kravarsko, grad Zaprešić milijun i pol kuna, Velika Gorica i Pisarovina po milijun kuna, te Ivanić-Grad i Jastrebarsko po 500 tisuća kuna.

Kad se zbroje iznosi Vlade RH i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a to je ukupno 15 milijuna kuna, Zagrebačka županija je taj novac zbirno podijelila ovako: najviše je pripalo općinama Pokupsko i Kravarsko – svakoj po 3 milijuna i 650 tisuća; Zaprešić je dobio 2 milijuna i 400 tisuća; Velika Gorica milijun i 600; Pisarovina milijun i 300; Ivanić Grad i Jastrebarsko po 500 tisuća kuna, te Vrbovec i Križ po 300 tisuća.

Foto
Zg županija

Sličan sadržaj

Back to top button