OstaloVijesti

Novih sedam zaraženih, jedna osoba iz susjedne Karlovačke županije

U Hrvatskoj je potvrđeno sedam novih osoba zaraženih koronavirusom: po jedan iz Rijeke i Karlovca, te pet iz Zagreba, pa se ukupan broj popeo na 56, izvijestio je jutros Nacionalni stožer za civilnu zaštitu.

Među oboljelima se nalaze i dva liječnika iz Kliničke bolnice Dubrava, te jedan iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, do sada su na području naše Zagrebačke županije zabilježena 3 slučaja oboljenja, a i susjedna Karlovačka županija ima prvog zaraženog koronavirusom. Riječ je o Ogulincu koji se zarazio u Rijeci. U Hrvatskoj je trenutno 9 tisuća ljudi u samoizolaciji, iščekuju se rezultati 15 nalaza, a u obradi je 835 testova. Također, tri ranije oboljele osobe u potpunosti su ozdravile.

Ministar Vili Beroš je pohvalio promptnu reakciju KBC-a Zagreb nakon što je utvrđeno da je jedan njihov liječnih pozitivan na koronavirus.

– Ulazimo u treću faze borbe protiv koronavirusa. Ona uključuje mobilizaciju zdravstvenog sustava, poručio je ministar zdravstva.

Stožer pomno promišlja sve mjere koje donosi, te se mjere temelje na stručnim i znanstvenim inputima te su polučile rezultate, naglasio je, dodavši da u ovakvoj situaciji ‘struka vodi glavnu riječ’.

U medijskom prostoru sada dolaze druge inicijative i ishitrene mjere, koje razumijemo i uvažavamo sve sugestije i prijedloge, međutim napominjemo da s nacionalnog aspekta doista na temelju stručnih i znanstvenih prijedloga poduzimamo i preporučamo sve ono što je u skladu sa znanstvenim evaluacijama i što se radi u svijetu, poručio je ministar Beroš.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da je bitno da se održava balans između dobre epidemiološke situacije i oštrine i širine mjera.

– Ne bi bilo dobro da sve zatvorimo, život bi stao i stvari ne bi mogle funkcionirati. Mi epidemiolozi moramo predlagati na dnevnoj bazi Stožeru i vladi mjere za koje mislimo da su prioritetne, naglasio je Capak.

Dodajmo i kako će uz dopuštenje HRT-a kao javnog servisa, u ovoj kriznoj situaciji, Radio Jaska svakodnevno emitirati Vijesti prvog programa HRT-a u tri termina: u 10:15, 12:15 i 14:15 sati.

93,8 FM & online

FOTO
HRT
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close