Jaska i okolicaVijesti

Novo ruho jaskanske čitaonice, a nastavljena i obnova kinodvorane

“Dragi naši korisnici, veliki i mali, dugogodišnji, netom učlanjeni i oni koji će korisnicima tek postati,
veliko nam je veselje sa svima vama podijeliti vijest o novom ruhu jaskanske čitaonice.” – izvijestili su iz Centra za kulturu Jastrebarsko u sklopu kojeg djeluje Narodna čitaonica.

Ona je, naime, dobila novo ruho. Novi prostor uređen u stilu dnevnog boravka, dodatno stvara ugođaj topline u jaskanskoj knjižnici te je više nego dobra pozivnica za posjetu i uživanje u čitanju i listanju omiljenih naslova knjiga, časopisa, a u skorijoj budućnosti i dnevnih novina.

Narodna čitaonica osnovana je davnih godina, a unatoč svim promjenama, ona i dalje predstavlja mjesto koje Jaskancima omogućava da na istoj adresi nađu sve potrebne informacije i aktivnosti vezane uz kulturu, obrazovanje, učenje i ispunjavanje slobodnoga vremena. O knjigama i čitanju izrečene su brojne misli, a ovoga nam se puta najprikladnijom učinila Ciceronova koja kaže: “Soba bez knjiga je kao tijelo bez duše” – poručuju iz Centra za kulturu.

Nastavljena i obnova kinodvorane

Nakon što je prošle godine sanirano krovište te uređena fasada jaskanskog Doma kulture, tj. kinodvorane, Centar za kulturu krenuo je u obnovu i rekonstrukciju postrojenja za grijanje. Kako bi se racionalizirala potrošnja te povećala kvaliteta boravka posjetitelja u dvorani, ugrađeni su termo-ventili na svim radijatorima, a cjelokupno postrojenje je s grijanja na lož ulje rekonstruirano za plinsko centralno grijanje.

“Na taj način doprinosi se i očuvanju prirode jer je plin ekološki najprihvatljivije fosilno gorivo. Ovu vrijednu investiciju financijski su pomogli Grad Jastrebarsko i Ministarstvo kulture kojima ovim putem javno zahvaljujemo. Grad Jastrebarsko financirao je i projektnu dokumentaciju. Za cijelo vrijeme trajanja radova Dvorana bila u funkciji. Netom održana “Noć kazališta” prvo je događanje koje je organizirano Domu kulture nakon završetka radova na rekonstrukciji grijanja”, poručila je ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, Nikolina Ribarić.

Povezane vijesti

Back to top button