Jaska i okolicaVijesti

Obilježeno 27 godina od povijesnog postrojavanja 61. bojne ZNG-a

audio

Sažetak

  • Prošlo je 27 godina od povijesnog 16. kolovoza 1991. godine
  • Donosimo dijelove govora Čedomila Všetečke, zapovjednik prve satnije 61. bojne ZNG-a, i gradonačelnika Jastrebarskog Zvonimira Novosela
  • Poslušajte što su rekli pristuni branitelji na pitanje jesu li očekivali Hrvatsku kakvu danas imamo

U znak sjećanja na prvo postrojavanje 61. bojne Zbora narodne garde, u negdašnjem kamenolomu u Vranov Dolu, jučer poslijepodne održano je tradicionalno obilježavanje tog povijesnog događaja, koji se zbio 16. kolovoza 1991. godine.

Na taj, i dane koji su odmah potom uslijedili, prisutne je jučer podsjetio pukovnik Hrvatske vojske – Čedomil Všetečka, zapovjednik prve satnije 61. bojne ZNG-a:

 

A već 4. listopada 1991., tadašnji dragovoljci iz jaskanskog kraja upućeni su na položaje uz rijeku Kupu:

 

I ovogodišnje obilježavanje u Vranov Dolu, održano je u organizaciji grada Jastrebarskog, u ime kojeg je govorio gradonačelnik Zvonimir Novosel:

 

Obraćajući se jučer braniteljima koji su prije 27 godina prvi stali na branik domovine, gradonačelnik je podsjetio i na nedavni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koji je ujedinio cijelu naciju.

 

Svoj jučerašnji govor u Vranov Dolu, gradonačelnik Zvonimir Novosel završio je sljedećim riječima:

 

Uz prigodna obraćanja ispred spomen ploče u Vranov Dolu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odana je počast poginulima u Domovinskom ratu, nakon čega je kao i svake godine za sve sudionike organizirano prigodno druženje. Naš Zdenko Vuković Cena, tom je prilikom razgovarao s nekoliko branitelja i svima postavio isto pitanje:

Slično govore i ostali branitelji, a bilo je i iznenađenih pitanjem našeg reportera:

foto: Grad Jastrebarsko

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close