Izbori2021

Objavljene nove kandidature u našem gradu ususret lokalnih izbora

Grad Jastrebarsko ima i trećeg kandidata za gradonačelnika. To je Roman Rodić, kandidat MOST-a i stranke Stjepan Kožić – nezavisna lista. Te dvije stranke, naime, na predstojeće lokalne izbore u Jastrebarskom izlaze u koaliciji. Tako MOST daje kandidata za gradonačelnika, a Stjepan Kožić – nezavisna lista, kandidata za
zamjenika gradonačelnika. To je Anđelko Reparinac, inače potpredsjednik Kožićeve stranke u Jastrebarskom.

A predsjednik te stranke u našem gradu je bivši jaskanski gradonačelnik Boris Klemenić koji će na svibanjskim izborima biti nositelj zajedničke liste MOST-a i SKNL-a za Gradsko vijeće grada Jastrebarskog.

Inicijativa građana Jastrebarskog najavila kandidaturu za Gradsko vijeće

Na lokalne izbore izlazi i Inicijativa građana Jastrebarskog, koja je najavila kandidaturu za Gradsko vijeće, te vijeća gradskih četvrti odnosno mjesnih odbora. Tim povodom, Inicijativa se obratila javnosti priopćenjem, u kojem stoji:

“Inicijativa građana Jastrebarskog nakon organiziranja potpisivanja peticije za ukidanje naplate cestarine na naplatnim postajama Zdenčina i Jastrebarsko, kao i upoznavanjem građana s postojanjem i mogućnostima implementacije Studije javnog prijevoza na području Grada Jastrebarskog, koja rješava povezanost prigradskih naselja sa gradom privremeno prestaje s aktivnostima aktivizma.

Inicijativa građana Jastrebarsko neće djelovati od 1. travnja, zbog nadolazećih lokalnih izbora u svibnju ove godine, na koje izlazimo pod istim imenom, te ćemo se kandidirati na listama za gradsko vijeće, gradske četvrti Donja i Gornja Jaska i nekim mjesnim odborima.

Inicijativa će na izbore izaći samostalno sa svojim kandidatima, te neće koalirati niti raditi sporazume ni s jednom strankom ili listom, ni prije ni poslije izbora u slučaju izbornog uspjeha. Za programe i ideje predložene od strane drugih stranaka i lista koje su u skladu s našim programom i za koje ocijenimo da su za dobrobit naših ljudi i kraja, podržati ćemo na kojoj god razini budu predlagane. Inicijativa će se nakon izbora vratiti na već isplanirane djelatnosti kojima ćemo nastojati rješavati krucijalne probleme Jaske i njenih građana, a to su problemi javnog gradskog prijevoza, nastavak rada na inicijativi za ukidanje naplate cestarine, rješavanje problema tvrtke Kemis i osoba s invaliditetom, kao jedne od najvažnijih točaka našeg programa. Svoju neovisnost Inicijativa je njegovala i isticala cijelo vrijeme, a takvi ćemo ostati za vrijeme i nakon izbora, bez povezanosti s bilo kime. Sve što smo postigli do sada i ono što želimo ostvariti u budućnosti biti će sa svojim sugrađanima, jednako s onima u gradu i s onima u prigradskim naseljima, a u slučaju izbornog uspjeha i preko institucija javne uprave. Zajedništvo nudimo i očekujemo od svih, jedinstvo oko rješavanja problema koje svi dijelimo, suradnju svima bez obzira na razlike, podršku za zajedničke interese, a sve zbog ciljeva koji su iznad svih podjela i osobnih interesa.

Za izbore Inicijativa u svom programu ima teme koje su bitne za razvoj našeg kraja, na dobrobit i u interesu svih građana, koje su u skladu s Ustavom i zakonima, te će potaknuti ekonomski razvoj kroz turizam i poljoprivredu, prometnu povezanost, kulturu, efikasniju gradsku vlast, zaštitu okoliša, uvesti direktnu demokraciju i ojačati svijest o važnosti demokracije, transparentnost i građanska prava, suzbijati sukob interesa, zlouporabu vlasti i nepotizam.

Naš program objavljivat ćemo u narednim danima do izbora preko fb grupe JASTREBARSKO BEZ CENZURE, Youtube kanala, preko lokalnih medija koji će nam biti dostupni, plakata, kao i preko letaka koji ćemo nastojati dostaviti u svaki poštanski sandučić kako bi čim veći broj građana upoznali s našim ciljevima.

U okviru svojih mogućnosti financirati ćemo izbornu promidžbu, od sredstava koje će osobno dati kandidati, a za donacije građana otvoriti će se poseban račun temeljem Zakona za lokalne izbore koji će biti javno objavljen kao i iznos koji je doniran i na što je potrošen.

Obraćamo se svim građanima a posebno mladima i onima koji iz nekog razloga ne izlaze na izbore, izađite na izbore i pokažite svoje nezadovoljstvo stanjem u našem društvu, glasajte za Inicijativu jer i sami smo razočarani načinom na koji se vodi naš Grad te smo kao takvi odlučili učiniti nešto više od samog izlaska na birališta, odnosno aktivno se uključiti u stvaranje uvjeta za promjene. Zato molimo sve Jaskanke i Jaskance osobito Vas mlađe životne dobi da izađete na lokalne izbore u svibnju i iskoristite svoje ustavno pravo i glasate za promjenu.” – stoji u objavi Inicijative građana Jastrebarskog, iza koje su do sada stajali Michael Sharp i Zorica Šamija, a tko će im se još pridružiti biti će poznato vrlo brzo.

Sličan sadržaj

Back to top button