Jaska i okolicaVijesti

OBRADA OPASNOG OTPADA | Peticiju potpisalo više od 3.000 ljudi

3135 potpisa Jaskanaca ukupno – dakle i onih koji su se izjasnili online i onih koji su fizički potpisali peticiju, prikupila je građanska inicijativa koja je organizirala potpisivanje peticije protiv obrade opasnog i neopasnog medicinskog otpada u Jastrebarskom.

Potpisivanje peticije okončano je jučer, a potpisne liste sutra će biti uručene i predane nadležnom tijelu, županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša. Na njihovu adresu također još do sutra se mogu uputiti i sve argumentirane primjedbe građana vezano uz Studiju utjecaja na okoliš obrade opasnog i neopasnog medicinskog otpada u našem gradu koja je još danas i sutra na javnom uvidu u prostorijama Grada na adresi Franje Tuđmana 47, na 1. katu zgrade, gdje se nalazi i knjiga primjedbi i gdje je uvedeno dežurstvo do 20 sati kako bi se što više građana moglo upoznati s navedenom problematikom te staviti svoje primjedbe, prijedloge i komentare.

 Na facebook stranici građanske inicijative stoji poruka: “Ljudi, kak sada vidimo ima nas 3.135 koji smo potpisali peticiju! Inspirativna brojka! Divno je dijeliti ovaj mali prostor s vama i lijepo je živjeti u gradu punom različitosti. Prekrasno je znati da svi mi, na svoje posebne načine različiti, možemo reći složno i glasno ‘ne’. Hvala Vam na divnom osjećaju koji je pružilo upisivanje rednog broja 3.135 ispred zadnjeg potpisa.”
U međuvremenu, na stranici su osvanule i fotografije iz spornog pogona tvrtke Remondis Medison u Jastrebarskom uz opis: “SLIKOVITO! Evo kako radi naš Remondis, Para izlazi u okoliš, infektivna voda u kanalizaciju bez kolektora… Evo kakav zrak udišemo, u kakvom okruženju sadimo vrtove… Upravo je ovakav zastarjeli pogon profitabilna njemačka tvrtka smjestila između naših dvorišta!”

Sličan sadržaj

Back to top button