Jaska i okolicaVijesti

Od 1. lipnja morat će se plaćati pola cijene dječjeg vrtića ako ga djeca i ne budu pohađala

Od ponedjeljka u vrtić mogu sva djeca, kao i svi učenici razredne nastave

Za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, odnosno od trenutka zatvaranja Dječjeg vrtića Jastrebarsko, a bilo je to 16. ožujka, pa do kraja ovoga mjeseca odnosno do 31. svibnja (kao što je poznato) roditelji ne moraju plaćati udio smještaja djece u vrtiću. No, od 1. lipnja pa nadalje, ako djeca i ne budu pohađala vrtić, roditelji će morati plaćati pola cijene. Dakle, sudjelovanje u cijeni programa Dječjeg vrtića, od početka idućega mjeseca, umanjuje se za 50% ako i djeca nisu u vrtiću.

U obrazloženju takve odluke osnivača i vlasnika vrtića, a to je Grad Jastrebarsko, stoji da su vrtiću potrebna sredstva za redovno funkcioniranje i to prvenstveno za podmirivanje tekućih režijskih troškova te tekućeg i investicijskog održavanja objekata, kao i za rashode za zaposlene.

Dodajmo da će i roditelji čija djeca pohađaju Dječji vrtić od 11. ovog mjeseca, za mjesec svibanj platiti pola vrtićke cijene, no od 1. lipnja morati će plaćati punu cijenu programa Dječjeg vrtića.

Od ponedjeljka u vrtić mogu sva djeca, kao i svi učenici razredne nastave

Inače, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je danas prijepodne da od ponedjeljka, 25. svibnja, sva djeca mogu u vrtiće, kao i đaci na razrednu nastavu. Po novome rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima, uz poštivanje uputa, smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close