Jaska i okolicaVijesti

Od idućeg tjedna bi se trebalo putovati bez e-propusnica unutar prostora kojeg pokriva PP Jastrebarsko

Razgovarali smo s načelnikom jaskanskog gradskog Stožera civilne zaštite Stipom Bučarom

Razne inicijative prema nadležnim nacionalnim tijelima kojima se tražilo proširenje područja za kretanje građana bez e-propusnica unutar granica policijskih postaja u pojedinim županijama, pa tako i u Zagrebačkoj, koju je između ostalih uputio i naš sugrađanin saborski zastupnik Mihael Zmajlović, urodile su plodom jer je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske omogućio da jedinice lokalne samouprave koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu i koje pripadaju istom geografskom području i dijele zajedničke rizike, mogu zaključiti Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite čime se omogućuje stanovnicima tog područja kretanje bez e-propusnice.

Ova Odluka stupila je na snagu u srijedu 8. travnja, a do jučer (petak) u 13 h sporazume o kretanju bez propusnica potpisali su sljedeći gradovi i općine Zagrebačke županije:

  • Grad Zaprešić i općine Bistra, Brdovec, Dubravica, Luka, Jakovlje, Marija Gorica, Pušća
  • Grad Velika Gorica i općine Pokupsko, Kravarsko i Orle
  • Grad Sveti Ivan Zelina i Općina Bedenica
  • gradovi Samobor, Sveta Nedelja i Općina Stupnik
  • Grad Dugo Selo i općine Brckovljani i Rugvica
  • Grad Vrbovec i općine Dubrava, Farkaševac, Gradec, Preseka i Rakovec

Stipe Bučar: Vjerujem da će sporazum biti sklopljen sredinom ili krajem idućeg tjedna 

Za jutrošnjeg razgovora s načelnikom jaskanskog gradskog Stožera civilne zaštite Stipom Bučarom, osim o epidemiološkoj situaciji u našem gradu, razgovarali smo i o temi proširenja područja za kretanje naših sugrađana bez e-propusnica.

U razgovoru nam je Bučar potvrdio da se radi na tome i da sporazum treba biti postignut i potpisan između predstavnika svih jedinica lokalne samouprave na području PP Jastrebarsko, odnosno bivše općine Jastrebarsko. Znači to da bi se možda od sredine ili kraja idućeg tjedna moglo putovati bez propusnica unutar prostora kojeg pokriva jaskanska policija, dakle od Žumberka do Kupe odnosno grada Jastrebarskog i susjednih općina Krašića, Klinča Sela, Pisarovine i Žumberka.

Slična tema:

Back to top button