Jaska i okolicaVijesti

Od sutra u školu idu svi razredi osnovnih škola

Učenici svih razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola, kojima je osnivač Zagrebačka županija, od sutra, ponedjeljka 1. veljače, nastavu će pohađati uživo, dok će učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola nastavu i dalje pohađati na daljinu.

Odluku o održavanju nastave za osnovne i srednje škole kojima je osnivač Zagrebačka županija donio je u četvrtak župan Stjepan Kožić na preporuku županijskog Stožera civilne zaštite, s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju, ali i činjenicu da je za dio Zagrebačke županije proglašeno stanje katastrofe uzrokovano potresom.

U svim školama koje imaju oštećenja nastala u potresu, nastava će se održavati na daljinu dok se ne steknu uvjeti za siguran boravak učenika u školi. Konkretno, radi se o tri škole koje su privremeno neuporabljive: u Ivanić-Gradu, te Donjem i Gornjem Hruševcu u općini Kravarsko.

Županijski stožer preporučio je i gradovima Samoboru, Zaprešiću, Velikoj Gorici i Vrbovcu, koji su osnivači osnovnih škola na svojem području, da analiziraju situaciju te prema potrebi donesu odluku kakva je i županijska.

Dakle, svi učenici jaskanske osmoljetke te osnovnih škola u Klinča Selu, Pisarovini i Krašiću, od sutra će pohađati nastavu, dok za srednjoškolce vrijedi stara odluka pa nastavu u školi pohađaju samo maturanti.

Sličan sadržaj

Back to top button