Jaska i okolicaVijesti

Odgajateljica u vrtiću pozitivna na koronavirus, cijela odgojna skupina preventivno u samoizolaciji

Odgajateljica u centralnom objektu je pozitivna na testu, a njezine dvije kolegice i djeca iz skupine su u samoizolaciji

Jedna odgajateljica u centralnom objektu Dječjeg vrtića Radost je pozitivna na koronavirus, a s obzirom da je rezultat testa stigao nakon jutrošnje dnevne objave Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, nije u današnjoj evidenciji u kojoj je na području naše županije ukupno 10 osoba (1 Grad Sveta Nedelja, 3 Grad Zaprešić, 2 Grad Velika Gorica, 2 Grad Dugo Selo, 1 Općina Pokupsko, 1 Općina Brckovljani).

Prema protokolu, preventivno su tijekom današnjeg prijepodneva po djecu, njih 14-ero, iz vrtićke grupe u kojoj je odgajateljica zaražena, došli roditelji i odveli ih kući u samoizolaciju, a u samoizolaciji se nalaze i njezina kolegica, druga odgajateljica iz iste skupine, kao i jedna asistentica u dječjem vrtiću.

Povodom današnjih događanja, telefonsku izjavu za naš medij uskoro će dati ravnateljica jaskanskog Dječjeg vrtića Jadranka Stojković.

<< Izjava Jadranke Stojković >>

Priopćenjem se obratio i Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog.

“Epidemiolozi i stručne službe su sukladno procedurama zbrinuli jedan novi slučaj sa područja grada Jastrebarskog. Radi se o odgojiteljici u Dječjem vrtiću Radost Jastrebarsko. Stručne službe su u komunikaciji i s osobama koje su bile u bliskom kontaktu s oboljelom zbog određivanja mjere samoizolacije. Roditelji djece koja polaze u grupu predmetne odgajateljice promptno su izvješteni o situaciji te u ovom trenutku, prema uputama, djecu odvode svojim kućama u samoizolaciju. S obzirom da su poduzete sve mjere, pozivaju se roditelji djece koja su korisnici Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko na smirenost te da postupaju prema uputama koje će dobivati direktno od epidemiologa i ravnateljice Vrtića. O daljnjem razvoju situacije pravovremeno ćemo izvještavati javnost. Trenutno na području grada imamo ukupno 10 pozitivnih slučajeva te 34 osoba u samoizolaciji. Ovim putem našim sugrađanima želimo uspješan i brz oporavak, a vas i dalje pozivamo na odgovornost te pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i održanje socijalne distance!” – poručio je Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog i njegov načelnik Stipe Bučar

Povezane vijesti

Back to top button