Jaska i okolicaVijesti

ODGOĐENA SJEDNICA | Preslagivanje u skupštini Zagrebačke županije?!

“Obavještavamo vas da se 4. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije, koja se trebala održati danas, 29. studenoga s početkom u 11 sati – ODGAĐA. O novom terminu održavanja sjednice, bit ćete pravovremeno obaviješteni.” – stoji tako u obavijesti, koja je jutros odaslana medijima iz ureda župana, u kojoj se ne navodi razlog odgađanja sjednice, no, prema neslužbenim informacijama, danas se trebalo dogoditi preslagivanje u županijskoj skupštini, odnosno izglasavanje nepovjerenja SDP-ovom predsjedniku skupštine Mihaelu Zmajloviću, koji je sjednicu odgodio.

HDZ tvrdi: “Imamo većinu”

HDZ je, navodno, danas imao potrebnih 26 ruku za novu skupštinsku većinu. Slične inicijative, najavljivane su i prije, no, ovaj put, HDZ je sa svojih 12 i Bandićevih 8 vijećnika, te još njih 6-ero iz različitih političkih opcija, navodno uspio skupiti potrebnu većinu, odnosno 26, od ukupno 51-og glasa.

Presudnu ulogu u tome ima, sada već bivša HSS-ova vijećnica Jasminka Mataušić, koja je prije nekoliko dana napustila HSS, navodno, nezadovoljna politikom predsjednika stranke Kreše Beljaka, a njezinim stopama danas je trebao krenuti još najmanje jedan HSS-ov vijećnik. Osim dvoje HSS-ovaca, HDZ je uvjeren, da bi ruke za preslagivanje podiglo i dvoje HNS-ovih vijećnika, koji su na izbore išli na listi sa SDP-om, a kako je ta stranka na državnoj razini ušla u koaliciju s HDZ-om, suradnja te dvije stranke trebala se preslikati i na županijsku razinu.

Sve u svemu, vrbovanje vijećnika i politička trgovina u županijskoj skupštini, rezultirali su odgađanjem današnje sjednice, na kojoj je, pored ostalog, trebao biti usvojen i proračun za iduću godinu.

Inače, prema neslužbenim informacijama, HDZ (s potrebnom većinom u skupštini), ne bi rušio HSS-ovog župana Stjepana Kožića niti županijski proračun.  HDZ i HSS, podsjetimo, bili su na vlasti u Zagrebačkoj županiji i surađivali niz godina, no, na ovogodišnjim svibanjskim lokalnim izborima, HSS je koalirao sa SDP-om, a ta koalicija, kao što se vidi, nakon samo pola godine postaje upitna.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close