Jaska i okolicaVijesti

Održana 1. likovna kolonija DVD-a Gornji Desinec

Za vikend je uspješno organizirana 1. likovna kolonija DVD-a Gornji Desinec, održana uoči obilježavanja velikih jubileja ovog društva, a to su 100. obljetnica Puhačkog orkestra i 90. obljetnica DVD-a koji će se pak velikom svečanošću obilježiti sredinom ovog mjeseca, 15. i 16. lipnja.

Likovnu koloniju, kojoj se odazvalo 10 umjetnika iz Samobora, Siska, Jaske i Draganića, vodio je Milan Stunja uz potporu jaskanskog slikara i prijatelja Desinca Nikole Novosela. Teme su bile motivi desinečkoga kraja, a rezultat je 15-tak umjetničkih djela koja prikazuju pejzaže, vinograde i stare drvene kuće Desinca te znamenitosti poput Trga sv. Ivana, crkve sv. Ivana Krstitelja i drugi motivi karakteristični za ovaj kraj.

Kako je kolonija organizirana ususret vatrogasnim obljetnicama, nisu izostavljeni ni motivi zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana. Umjetnička djela nastala na likovnoj koloniji krasit će zidove vatrogasnog doma, a dio njih bit će darovan pokroviteljima nadolazećih proslava.

Sudionike i domaćine likovne kolonije u znak potpore obišli su zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog Stipe Bučar, gradski vijećnik Petar Španić koji je inicirao događanje, voditeljica područne škole u Gornjem Desincu Snježana Dugić te brojni mještani. Na kraju je svim slikarima u ime DVD-a Gornji Desinec zahvalio predsjednik društva Vedran Boričević uručivši im prigodne poklone i zahvalnice za sudjelovanje na 1. desinečkoj likovnoj koloniji.

Organizator 1. likovne kolonije bio je DVD Gornji Desinec, čiji su vrijedni članovi tijekom cijelog dana bili na usluzi slikarima kako bi im boravak u njihovom naselju bio što ugodniji, a prema vrlo pozitivnim reakcijama sudionika i posjetitelja, svi su izgledi da će se ovo događanje nastaviti i narednih godina te postati tradicija.

foto, DVD Gornji Desinec:

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close