Jaska i okolicaVijesti

Održana 90. godišnja skupština DVD-a Donji Desinec

Godišnju skupštinu, 90. po redu, održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Desinec. Izvješće o radu prezentirao je tajnik društva Stjepan Blažek, koji je istaknuo da je 2018. godina bila vrlo aktivna, kako na događanjima na polju zaštite od požara, tako i na ostalim društvenim događanjima.

DVD Donji Desinec ima izuzetno požarno opterećenje jer se tamo nalaze 3 benzinske postaje, gospodarski i industrijski objekti, te željeznička pruga, kao i 300 kućanstava. S 30 operativnih članova, DVD Donji Desinec lani je intervenirao tri puta u svom mjestu. Provodi kontinuirano osposobljavanje svojih članova i nabavlja novu opremu, pa je tako prošle godine iz vlastitih sredstava kupljena oprema vrijedna 15 tisuća kuna.

Za godišnje skuštine istaknuta je dobra i kontinuirana suradnja s DVD-om Gornji Desinec, te područnom školom i dječjim vrtićem u Gornjem Desincu. Godišnjoj skupštini nazočili su brojni gosti među kojima su bili i zapovjednik vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel i dozapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog Goran Batušić, te zamjenici jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar i Domagoj Šlat, kao i domaći župnik velečasni Petar Ribarić.

foto: VZG Jastrebarsko

Tradicionalno, na godišnjoj skupštini bili su i predstavnici brojnih prijateljskih vatrogasnih društava iz jaskanskog kraja, ali i drugih dijelova Hrvatske, kao i predstavnici desinečkih udruga: KUD-a Desinec i NK Desinca, te predstavnici Mjesnog odbora Donji Desinec.

DVD Donji Desinec, čiji je predsjednik Ivan Dugić, ove će godine proslaviti 90 obljetnicu osnutka te neprekidnog rada i djelovanja

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close