Jaska i okolicaVijesti

Održana 90. sjednica Skupštine DVD-a Gornji Desinec

Vedran Boričević novi je predsjednik DVD-a Gornji Desinec, a dužnost zapovjednika koju je on do sada obavljao, preuzima Krešimir Kišan.

Odlučeno je tako na godišnjoj, ujedno jubilarnoj 90. po redu sjednici Skupštine DVD-a Gornji Desinec na kojoj je predstavljeno i jednoglasno usvojeno izvješće o radu i financijsko izvješće za proteklu 2018. godinu.

Među prošlogodišnjim aktivnostima ističu se brojne operativne, kulturne i društvene aktivnosti, a vatrogasna postrojba DVD-a Gornji Desinec uspješno je intervenirala ukupno 5 puta, no, samo jednom zbog požara i to na neuređenom odlagalištu otpada u Prhoću.

I tijekom prošle godine vodila se briga o osposobljavanju vatrogasaca koji su, kao i ranijih godina, sudjelovali na javnim vježbama i različitim natjecanjima. Puhački orkestar koji djeluje u okviru DVD-a, lani je nastupao 16 puta, a njegov podmladak 2 puta. Krajem prošle godine, nakon 35 godina uspješnog vođenja okrestra, profesora Petra Fabijanića zamijenio je profesor Miroslav Poljančić iz Glazbene škole u Jastrebarskom, čiji profesor Goran Jurković vodi i podmladak desinečkog Puhačkog orkestra.

Među lanjskim aktivnostima, istaknuto je i uspješno organiziranje Desinečkog Ivanja, kao i Božićnog koncerta, a i protekle godine DVD Gornji Desinec dobro je surađivao s udrugama s područja Desinca, sa župnikom župe Desinec Petrom Ribarićem, te s područnim odjeljenjima dječjeg vrtića i područne škole u Desincu.

Za godišnje skupštine, članovima DVD-a Gornji Desinec uručena su i uvjerenja za osposobljavanja tijekom protekle godine, te spomenice za 10, 40, 50 i 60 godina rada u društvu. Spomenicu za 40 godina rada primio je Dragutin Jurković, za 50 godina Biserka Kišan, dok su spomenice za 60 godina rada primili Ivan Rogan i dosadašnji predsjednik Josip Novosel, koji je na čelu DVD- Gornji Desinec bio pune 33 godine, a koji je imenovan savjetnikom predsjednika DVD-a Gornji Desinec.

Pred novim vodstvom svakako je najveći izazov organizacija velikih proslava: 100 godina Puhačkog orkestra i 90 godina DVD-a Gornji Desinec. Proslave će biti održane 15. i 16. lipnja ove godine, a u sklopu obilježavanja 100 godina Puhačkog orkestra, u subotu 15. lipnja DVD Gornji Desinec biti će domaćin 35. susreta vatrogasnih puhačkih orkestara Republike Hrvatske, na kojem se očekuje 20-ak puhačkih orkestara s više od 600 glazbenika.

foto: DVD Gornji Desinec

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close