Jaska i okolicaVijesti

Održana manifestacija “Slatki plavi krug oko dvorca”

Jedna od aktivnosti kojom je Dijabetičko društvo Jastrebarsko obilježilo nedavni Svjetski dan šećerne bolesti, održana je nedjelju u perivoju dvorca Erdödy . Radilo se o preventino – rekreativnoj manifestaciji “SLATKI PLAVI KRUG OKO DVORCA” u kojoj su sudjelovali članovi jaskanskog dijabetičkog društva, a pridružili su im se i brojni građani odjeveni u plave majice u jednosatnoj kružnoj šetnji oko jezera u parku.

Svima njima izmjereni su tlak i šećer te napravljen EKG prije i nakon te fizičke aktivnosti, a potom je dronom snimljena i milenijska fotografija svih sudionika uz okrijepu i prigodno druženje.

Kao završetak aktivnosti u povodu obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti, Dijabetičko društvo Jastrebarsko najavljuje edukativno predavanje na temu dijabetička polineuropatija koje će u petak, 29. studenoga održati dr. Vesna Đermanoić Dobrota, spec. neur. sa Sveučilišne klinike za dijabetes Vuk Vrhovac. Ulaz na predavanje je slobodan, a bit će održano u Centru za kulturu Jastrebarsko s početkom u 18 h. Tog dana se ujedno obilježava i 13. godišnjica osnutka jaskanskog Dijabetičkog društva pa će biti održana i prigodna svečana sjednica skupštine ove udruge.

Dodajmo još kako se, uz prigodni program, recital i domjenak, danas u 17 h u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Slunju otvara izložba slika Udruge likovnih umjetnika “VEDUTA – Jastrebarsko”. Na izložbi se predstavlja devet autora, članova ove jaskanske likovne udruge s 29 svojih djela koja su izrađena različitim tehnikama; od pastela i akvarela do ulja na platnu i crteža olovkom, a od motiva dominiraju pejsaži, mrtva priroda i portreti.

Izložba u Slunju ostaje otvorena do 6. prosinca, a nakon toga stiže i u naš grad. Naime, kako navode u udruzi Veduta, isti postav s pojedinim nadopunama uskoro će moći vidjeti i Jaskanci jer će u vrijeme Adventa točnije od 18. prosinca biti izložen u galeriji Gradskog muzeja u Jastrebarskom.

Sličan sadržaj

Back to top button