Jaska i okolica

Održana svečana sjednica Žumberačkog narodnog sabora

Uređenje cesta, izgradnja vodovoda, kvalitetnija opskrba električnom energijom i poboljšanje pokrivenosti internetskom mrežom na području cijelog Žumberka, prioritetne su potrebe tog područja!

Zaključak je to, subotnje svečane sjednice Žumberačkog narodnog sabora, koja je održana u Zagrebu i na kojoj se govorilo o aktualnom društvenom i gospodarskom stanju na žumberačkom području, te ukazano na brojne probleme, koji su nastali odljevom mlađeg stanovništva iz Žumberka.

Svečana sjednica Žumberačkog narodnog sabora, održana je na inicijativu njegovog predsjednika Milana Vranešića, koji je u subotu izabran i na čelo Koordinacijskog tijela, koje će pratiti provedbu zaključaka, među kojima je i donošenje konkretnog plana za poboljšanje pokrivenosti Žumberka internetskom mrežom. Naime, bez dostupnosti mreže, poduzetnicima je onemogućeno bilo kakvo poslovanje iz Žumberka, a ne mogu se izadavati ni fiskalni računi.

Zumberački-narodni -sabor 2

O konkretnim planovima za revitalizaciju Žumberka, govorili su u subotu i predstavnici gradova koji administrativno pokrivaju žumberačko područje, a to su: Ozalj, Samobor i Jastrebarsko.

Tako je zamjenik jaskanskog gradonačelnika, Stipe Bučar, govoreći o potrebi asfaltiranja ceste od Bukovca prema Tihočaju, istaknuo problem upisa te ceste u zemljišne knjige, što je preduvjet za aplikaciju na fondove Europske unije. No, na rješenju tog pitanja, intenzivno se radi, zaključio je Bučar.

Ozaljska gradonačelnica, Gordana Lipšinić, istaknula je da i grad Ozalj namjerava kroz EU programe osigurati sredstva za asfaltiranje ceste od Radatovića do Svete Gere, dok je zamjenik samoborskog gradonačelnika Hrvoje Frankić, rekao da na isti način i Samobor namjerava osigurati novac za cestu od Gabrovice prema Jelenićima i Budinjaku.

Subotnjem, Žumberačkom narodnom saboru, uz predstavnike političkih i crkvenih vlasti, nazočili su i članovi žumberačkih civilnih udruga, predstavnici Udruge Žumberčana branitelja Domovinskog rata, predstavnici Parka Prirode Žumberak – Samoborsko gorje, te žumberački poduzetnici iz Zagreba, Samobora, Jastrebarskog i Karlovca.

Povezane vijesti

Back to top button