Jaska i okolicaVijesti

Održana tribina “Braniteljske mirovine jučer – danas – sutra” | foto, audio

Tribini pod nazivom “Braniteljske mirovine jučer – danas – sutra”, održanoj prošlog petka u Zagrebu, prisustvovalo je i nekoliko jaskanskih branitelja, među kojima je bio i naš novinar Zdenko Vuković Cena. Razgovarao je između ostalih i s Ivicom Akmadžom iz Ministarstva hrvatskih branitelja:

 

Na tribini o braniteljskim mirovinama, govorila je i zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Nada Šikić:

 

Svrha ove tribine, koju je organizirala Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara u suradnji sa Savezom udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, bila je upoznati javnost sa stvarnim podacima vezanim uz mirovine hrvatskih branitelja, te stručnim projekcijama koje se odnose na buduće korisnike mirovina temeljem Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, te Zakona o mirovinskom osiguranju. Jedan od govornika na tribini bio je i profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu – dr. Marko Kolaković.

 

Na tribini je govorio i povjesničar dr. Josip Jurčević, znanstveni suradnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i profesor na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu:

 

foto:

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close