Jaska i okolicaVijesti

Održana tribina o obiteljskim domovima na području Županije

Kako bi još sadržajnije unaprijedila suradnju s obiteljskim domovima, Zagrebačka je županija organizirala tribinu pod nazivom “Obiteljski domovi na području Zagrebačke županije – Moj drugi dom”.

Trenutno je na prostoru županije registrirano 56 obiteljskih domova koji prema Zakonu o socijalnoj skrbi mogu imati od pet do maksimalno 20 odraslih korisnika. Najviše ih je u Dugom Selu koji ima 15 obiteljskih domova, slijedi Samobor s 10, potom Zaprešić s 8, te Jastrebarsko i Vrbovec, koji imaju svaki po 7 obiteljskih domova.

“Organizirali smo tribinu kako bi dali pregled stanja obiteljskih domova na području županije, kako bi razgovarali o ulozi njegovatelja u ovim domovima, podršci ljekarnika, o organiziranju liječničke skrbi u obiteljskim domovima, palijativnoj skrbi, ali i kako bi od vlasnika domova čuli što ih tišti u njihovu radu.” – rekla je Ksenija Čuljak, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb, dodavši da je Županija nadležna za utvrđivanje minimalno-tehničkih uvjeta za pružanje usluga u obiteljskom domu, a uvijek stoji i na usluzi kada vlasnici domova imaju nedoumica oko zakonskih i normativnih akata.

Zamjenica župana Nadica Žužak, pozdravljajući prisutne, rekla je da vjeruje da obiteljski dom nije klasična institucija, već mjesto gdje se korisnici doista osjećaju “kao doma”.

foto: Zagrebačka županija
FOTO
Zagrebačka županija
IZVOR
Zagrebačka županija
Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close