Jaska i okolicaVijesti

Održano Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Jastrebarsko

Na ovogodišnjem Gradskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa Jastrebarsko, koje je održano u pisarovinskoj osnovnoj školi, sudjelovalo je 5 ekipa pomlatka iz Jastrebarskog, Pisarovine, Krašića i Žumberka, te 3 ekipe mladih Srednje škole Jastrebarsko.

U kategoriji pomlatka prvo je mjesto osvojila ekipa domaćina – iz OŠ “Vladimir Nazor” Pisarovina, čija je mentorica Daliborka Turk; druga je bila ekipa pomlatka iz OŠ “Kardinal Alojzije Stepinac” iz Krašića s mentoricom Mirelom Levačić Cvok; a treće mjesto pripalo je ekipi pomlatka iz OŠ “Ljubo Babić” Jastrebarsko s mentoricom Majom Požgaj.

OŠ “Vladimir Nazor” Pisarovina

Među ekipama mladih iz Srednje škole Jastrebarsko, najbolja je bila ekipa “KUMA”, drugo mjesto osvojila je ekipa pod nazivom “PAUK”, a treće ekipa „77777R“. Njihova mentorica je prof. Klementina Stepinac.

Srednja škola Jastrebarsko, ekipa “KUMA”

Ekipe su se natjecale iz područja teorije i praktičnog dijela. Tako se provjeravalo znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, kao i praktična znanja i vještine u pružanju prve pomoći.

“Svi natjecatelji su pokazali zavidno znanje u pružanju prve pomoći, te ti mladi ljudi mogu služiti kao primjer ostalima, jer svoje slobodno vrijeme su posvetili plemenitom i nesebičnom cilju, a to je naučiti kako pomoći unesrećenom.” – poručili su iz Gradskog Crvenog križa.

Dodajmo još da prvoplasirane ekipe odlaze na Međužupanijsko natjecanje koje će se održati 13. travnja u Sisku.

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close