Jaska i okolicaVijesti

Okončan još jedan EU projekt u Jastrebarskom

Okončan je još jedan EU projekt u Jastrebarskom. Jučer je, naime, održana završna konferencija EU projekta Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom.

Riječ je o projektu zahvaljujući kojem su izgrađene nove prometnice u gospodarskoj zoni ukupne površine od 10.713 četvornih metara. Izveden je i sustav kanalizacije i vodoopskrbe, izgrađena javna rasvjeta, te elektroenergetski vodovi i uređena zelena infrastruktura.

O tim i ostalim detaljima, odnosno svim fazama provedbe ovog projekta, govorila je jučer voditeljica gradskog Odsjeka za ekonomski razvoj Danijela Bučar Trivičević, nakon koje je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Zdravko Režek u svom izlaganju bio slikovit:

 

I kad je riječ o rokovima projekta Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac, Režek je govorio slikovito:

 

A završeni radovi ukupno su vrijedni 6 milijuna i 472 tisuće kuna, od čega odobrena sredstava iz EU fondova iznose 4 milijuna i 170 tisuća kuna.

 

Nakon ove dvije, u Gospodarskoj zoni uskoro kreće gradnja još jedne prometnice, koja će, uz otvaranje novih površina, ujedno voditi do pročistača otpadnih voda čija je izgradnja već počela. Podsjetio je na to, u svom obraćanju, gradonačelnik Zvonimir Novosel te ponosno istaknuo da grad na čijem je čelu uspješno povlači europski novac:

 

Na završnoj konferenciji EU projekta Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom, bila je i državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić.

Zdravko Režek, Spomenka Đurić, Zvonimir Novosel, Danijela Bučar Trivičević

 

Opširniji audio prilog:

Foto
Grad Jastrebarsko

Povezane vijesti

Back to top button