Jaska i okolicaVijesti

Okuplja se prva generacija učenika nove osnovne škole u našem gradu (’72.-’80.)

Tim povodom bit će otkrivena i spomen ploča Ljubi Babiću

Povodom 40. obljetnice završetka osnovno školskog obrazovanja, prva generacija učenika koja je krenula u novu osnovnu školu u Jastrebarskom, a bilo je to 1972. godine te školu pohađala do 1980., organizira u nedjelju, 14. lipnja, okupljanje i druženje kojim će ujedno obilježiti i 130 godina od rođenja velikog hrvatskog likovnog umjetnika Ljube Babića, čije ime škola i nosi, a koji je rođen upravo 14. lipnja 1890. u Jastrebarskom.

Tim povodom bit će otkrivena spomen ploča Ljubi Babiću na kojoj će pisati kako je postavljena upravo zahvaljujući generaciji učenika od 1972. do 1980. godine.

Organizacijski odbor predvođen Draženom Dajićem izvijestio je da se otkrivanje spomen ploče organizira uz suglasnost ravnateljice osnovne škole Sanje Sertić, te da će biti pozvani svi učitelji i profesori iz te generacije. U obavijesti također stoji i da bivši đaci, današnji 55-godišnjaci, na ovo događanje ponesu 100 kuna čime će se platiti izrada i postavljanje ploče, kao i prigodna zakuska.

“Nadam se da ćete podržati ovu inicijativu i svojim dolaskom uveličati zajedničko prisjećanje na najljepše, bezbrižno i radosno razdoblje u našem životu, a ujedno ćemo postavljanjem spomen ploče zauvijek ostaviti vrijedan trag generacijama u budućnosti.” – poručuje organizator te ujedno moli za potvrdu dolaska na mail drazen.dajic@zg.t-com.hr ili na broj 098 203 579.

FOTO
Zdenko Vuković Cena
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close