Jaska i okolicaVijesti

Općina Klinča Sela proslavila svoj dan | audio

“Općina Klinča Sela potvrdila je ispravnost svoga osnivanja!” – istaknuto je u više navrata za nedavne svečanosti, kojom je obilježen Dan Općine Klinča Sela. Za svečane sjednice Općinskog vijeća kojoj su nazočili brojni uzvanici, načelnik Miljenko Vučković podsjetio je na uspješno realizirane pojekte, te najavio nove kojima bi se trebao nastaviti daljnji trend razvoja te općine.

 

Osim gradnje školske sportske dvorane i dječjeg vrtića, načelnik Vučković najavio je i investicije u tamošnjim gospodarskim zonama:

 

Općina Klinča Sela osnovana je prije 26 godina

 

 

Pa je prvi čovjek klinčaselske, u nastavku govorio o tome gdje je općina danas?

 

Načelnik Miljenko Vučković pohvalio se i izdvajanjima za komunalnu infrastrukturu, koja se gradi zahvaljujući županijskom i nacionalnom novcu, ali i onom iz Europske unije:

 

“Značajna sredstva ulažemo u vatrogastvo, pa smo u posljednjih osam godina nabavili sedam vatrogasnih vozila.” -kazao je načelnik Vučković i dodao:

 

Niz je mjera kojima općina Klinča Sela potiče svoj demografski razvoj:

 

“Zbog svega toga, vaša je općina dokaz kako općine imaju smisla i perspektivu.”– istaknuo je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora – dr. Ivan Čelić, a čestitke su uputili i saborski zastupnik Davor Ivo Stier, koji je istaknuo kako su se zahvaljujući osnivanju općina razvili oni krajevi koji su do tada bili zapostavljeni, zatim predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan koji je naglasio odličnu suradnju Županije i Općine koja se očitovala u brojnim realiziranim projektima, te načelnik Općine Rugvica Mato Čičak koji je između ostaloga istaknuo kako ga posebno raduju sve one mjere koje se poduzimaju za djecu i mlade.

Vinko Bašić posthumno i Slavko Klepec, dobitnici najviših priznanja općine Klinča Sela

Za svečane sjednice Općinskog vijeća, kojim je Općina Klinča Sela proslavila svoj dan, tradicionalno su zaslužnim pojedincima i udrugama uručena javna priznanja. Ovogodišnji dobitnici najviših priznanja općine Klinča Sela, a to je Nagrada za životno djelo, su Vinko Bašić – posthumno i Slavko Klepec.

Vinko Bašić koji je preminuo krajem prošle godine bio je predsjednik Hrvatskog selječkog pjevačkog društva Dr. Antun Radić, aktivan član KUD-a Okićka trešnja i DVD-a Beter. Nagradu za životno djelo preuzela je njegova supruga.

Za doprinos kulturnom i društvenom životu, Nagradom za životno djelo općine Klinča Sela nagrađen je i Slavko Klepec iz KUD-a Seljačka sloga Kupinec. Na svečanosti povodom Dana općine Klinča Sela uručene su i zahvalnice, priznanja i Nagrade Općine.

Zahvalnicama Općine Klinča, nagrađeni su: Stjepan Vrbanić, Nevenka Carin iz KUD-a Klinča Sela i Marijan Topolko iz KUD-a Seljačka sloga. Općinska Priznanja dobili su: Malonogometni klub Goli Vrh, članica Klinčaselskih mažoretkinja Viktorija Ječić i sportaš Ivan Maretić. Nagrade Općine Klinča Sela za 2018. godinu primili su: Josip Jemić iz kuburaške udruge Okić, folkloraš i vatrogasac Ladislav Razum i uspješni poljoprivrednik Branko Maretić. U ime svih nagrađenih zahvalila je Nevenka Carin:

 

Mažoretkinje promotorice općine Klinča Sela

Za svečane sjednice povodom Dana općine Klinča Sela, u više se navrata s ponosom isticao najnoviji uspjeh Klinčaselskih mažoretkinja, koje su postale europske prvakinje u kategoriji palice. Evo još detalja o njihovom EU uspjehu:

FOTO
Zagrebačka županija
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close