Jaska i okolicaVijesti

Općina Krašić obilježila svoj dan | audio, foto

Općina Krašić jučer je obilježila svoj dan koji se slavi u spomen na 8. svibnja, dan kada je prije 121 godinu u Brezariću rođen blaženi Alojzije Stepinac.

foto: Općina Krašić

A upravo jučer, na blaženikov rođendan, u medijima je objavljena nimalo optimistična izjava pape Franje iz koje se može zaključiti da će se na Stepinčevu kanonizaciju još dugo čekati.

Svi govornici na jučerašnjoj svečanoj sjednici krašićkog općinskog vijeća, izražavali su međutim nadu da će Stepinac ipak što prije biti proglašen svecem, a Ante Duvnjak, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja “Lučonoše”, koji je jučer dobio Nagradu općine Krašić, nakon svečane sjednice ponovno je krenuo u Vatikan.

foto: Općina Krašić

Osim Ante Duvnjaka, Općinska priznanja uručena su jučer i “Krašićkim mažoretkinjama” i Petru Vlašiću. Sjednici su prisustvovali brojni visoki dužnosnici i uzvanici, među kojima i počasni građanin općine Krašić – general Mladen Markač, te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar uprave Lovro Kuščević:

foto: Općina Krašić

Saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Sabora RH – Marija Jelkovac, u svom se obraćanju osvrnula na govor krašićkog načelnika Josipa Petkovića Fajnika:

foto: Općina Krašić

U ime Zagrebačke županije, na svečanosti povodom Dana općine bio je predsjednik Skupštine Damir Mikuljan koji je uz ostalo podsjetio i na podršku koju Krašić dobiva od Županije.

foto: Općina Krašić

“Zajedno sa Županijom radili smo, uz ostalo, na usklađenju prostorno- planske dokumentacije i studijama razvoja općine, od čega je najznačajniji Masterplan razvoja turizma, koji daje dugoročne smjernice razvoja Krašića i njegove šire okolice.” – rekao je jučer krašićki načelnik Josip Petković Fajnik, te istaknuo neke kapitalne projekte predviđene tim planom:

foto: Općina Krašić

“Treba spomenuti i uređenje prvog javnog parkirališta.” – rekao je nadalje Petković – Fajnik i dodao:

 

Razvoj vjerskog turizma ono je na čemu će Krašić, pored ostalog, graditi svoju budućnost, rekao je načelnik općine, Josip Petković Fajnik, te pozvao na zajedništvo i suradnju:

 

foto: Zagrebačka županija

 

Opširniji izvještaj poslušajte u Središnjici (12.5.)

fotogalerija, Općina Krašić:

FOTO
Općina Krašić
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close