Jaska i okolicaVijesti

Općina Krašić obilježava svoj dan, slave se dva jubileja

Općina Krašić sutra će obilježiti svoj dan, koji je ove godine u znaku dva velika jubileja: 25. obljetnice postojanja krašićke općine i 120. godišnjice rođenja blaženog kardinala Alojzija Stepinca, koji je, podsjetimo, rođen 8. svibnja 1898. godine.

Tim povodom, sutra u 10 sati kreće procesija od njegove rodne kuće u Brezariću do Krašića, gdje će u 11 sati početi svečano misno slavlje, koje će predvoditi monsinjor Josip Mrzljak, biskup varaždinski. Nakon mise, te polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod Stepinčeva spomenika u središtu Krašića, u 13 sati početi će i svečana sjednica Općinskoga vijeća, nakon koje će DVD-u Krašić biti uručena auto-cisterna.

U četvrtak, 10. svibnja, počinju i tradicionalni Dani krašićkog kraja, koji će u 4 dana održavanja, uz zabavno glazbeni program, obilovati brojnim i različitim događanjima. Tako će u četvrtak biti dodijeljena priznanja vinarima i proglašeni šampioni ocjenjivanja vina; u subotu se održava tradicionalna likovna kolonija, te u popodnevnim satima Atletska utrka ‘Dolinom kardinala’, a u nedjelju na središnjem trgu biciklijada i poslijepodne Smotra dječjega folklora.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close