Jaska i okolicaOstaloVijesti

Operacija Lucije Seničić u Švicarskoj zakazana je za 15. listopada

Lucija Seničić, djevojčica koja boluje od spinalne mišićne atrofije, dobila je službeni poziv za operaciju u Švicarskoj! Naime, proteklih dana Lucijini roditelji zaprimili su poziv i upisnicu u Kliniku u švicarskoj Ženevi. U kliniku će biti primljena 14. listopada u 10 h, a prva operacija biti će izvedena sutradan, 15. listopada kod Prof. Dayera.

Podsjetimo, 16-godišnja Lucija Seničić boluje od spinalne mišićne atrofije, a bolju kvalitetu života djevojčici bi trebala omogućiti operacija kralježnice u Švicarskoj. Nakon prve, Luciji je potrebna još jedna operacija, a trošak je gotovo milijun kuna. Medicinski dio će pokriti HZZO, ali za oporavak liječnici preporučuju da uz Luciju budu i njezini roditelji, zbog čega je i potrebna financijska pomoć. Planirani boravak u Švicarskoj je 52 dana, a s obzirom da je Lucijina majka Renata, djevojačkog prezimena Celić, rodom iz jaskanskog naselja Donja Reka, mnogi naši sugrađani već su se uključili u humanitarne akcije “Za Lucijinu operaciju”.

Nažalost, u travnju ove godine, obitelj Seničić je imala smrtni slučaj u obitelji te su bili primorani prolongirati operaciju i boravak u švicarskoj klinici, no sada će ova priča, barem što se tiče odlaska u kliniku, čini se, imati sretan završetak.

Tijekom godine je prikupljen određeni iznos, no zbog odgode operacije, dio sredstava je utrošen na fizikalne terapije i lijekove koje Lucija koristi te za što bolju pripremu za operaciju. Stoga njezini roditelji, Renata i Igor mole sve ljude dobre volje da se uključe ako su u mogućnosti. Donacije za pomoć Luciji i obitelji Seničić primaju se na isti račun:

Lucija Seničić, Gajnice 6 10090 Zagreb

IBAN HR9323600003117501678,

uz naznaku “Za Lucijinu operaciju”.

“Hvala Vam svima na humanosti” – prenosimo od obitelji Seničić.

Povezane vijesti

Back to top button