Jaska i okolicaVijesti

Orkestar DVD-a Gornji Desinec za vikend na dvodnevnom Susretu hrvatskih puhačkih orkestara

Ove subote, 8. lipnja, orkestar DVD-a Gornji Desinec putuje u Novi Vinodolski na dvodnevni Susret hrvatskih puhačkih orkestara, a uoči svojih velikih ovogodišnjih jubileja i njihovih obilježavanja tjedan dana nakon Susreta.

33. Susret će se odvijati tijekom dva dana kroz natjecateljski i revijalni program u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu. Nastupe orkestara vrednuje tročlano stručno povjerenstvo u sastavu: Miro Saje, Vanja Lisjak i Ivan Josip Skender koje odlučuje o nagradama.

Desinečki puhači će u subotu put Novog i odmah po dolasku će odraditi generalnu probu u tamošnjem Domu kulture gdje od 17 h slijedi otvaranje Susreta kada će naš orkestar odsvirati himnu “Lijepa naša” i nakon toga odmah prvi otvoriti natjecanje u C kategoriji.

Dan kasnije, u nedjelju 9. lipnja orkestar će u 10 h imati revijalni nastup na Trgu Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom. U nedjelju završava natjecanje u C kategoriji u kojoj sudjeluje 11 orkestara te započinje natjecanje u A kategoriji u kojoj se natječe 5 orkestara s područja RH.

Susret puhačkih orkestara se održava u suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture, Gradova i Turističkih zajednica Novog Vinodolskog i Crikvenice, Centra za kulturu Novi Vinodolski i HDS –ZAMP-a.

Predviđeno zatvaranje Susreta je u nedjelju popodne dodjelom priznanja i nagrada Hrvatskog sabora kulture i Hrvatskog društva skladatelja. Susret će obogatiti nastup slovenskog orkestra Mengeška godba.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close