Jaska i okolicaVijesti

Osnovna škola | Razredna nastava od ponedjeljka u školi, radovi na parkiralištu dovršeni

U ponedjeljak, 18. siječnja, sukladno odluci resornog ministarstva, za učenike osnovnih i srednjih škola počinje nastava u novom polugodištu tekuće školske godine u uvjetima s nepovoljnom epidemiološkom i seizmičkom situacijom.

Što se osnovnih škola tiče, za učenike nižih razreda (1. – 4. razred) nastava će se održavati u školi, a za više razrede (5. – 8. razred) online. Za srednjoškolce će također nastava biti na daljinu, osim za maturante.

U jaskanskoj osnovnoj školi plava (prva) smjena nastavu u ponedjeljak ima ujutro, a crvena (ili druga) smjena popodne. Prijevoz za učenike – putnike razredne nastave je po uobičajenom rasporedu.

Iz škole obavještavaju kako su sve područne škole pregledali statičari i na dvije su uočena oštećenja. Na PŠ Cvetković nastala su manja puknuća dimnjaka pa će tijekom ovog tjedna dimnjaci biti uklonjeni i škola će od ponedjeljka biti spremna za rad.

Na PŠ Sveta Jana nastala su oštećenja uslijed aktiviranja klizišta i trenutno traju ispitivanja statičara, a ukoliko ona neće biti završena do ponedjeljka ili ako bi škola bila proglašena nesigurnom za boravak djece, učenici PŠ Sveta Jana nastavu će pohađati u matičnoj školi u prvoj (plavoj) smjeni i za njih će biti organiziran prijevoz.

Sve ostale područne škole proglašene su sigurnima za boravak djece.

Molimo učenike i njihove roditelje da prate obavijesti na mrežnoj stranici škole i da budu u kontaktu sa svojim učiteljicama kako bi dobili potpunu i provjerenu informaciju. Svim učenicima i njihovim roditeljima, te njihovim učiteljima/učiteljicama želimo uspješno i manje stresno drugo obrazovno razdoblje – poručuju iz Osnovne škole Ljubo Babić Jastrebarsko.

Izgrađeno parkiralište spremno za upotrebu

Čini se da je dugogodišnji problem ulaska osobnih automobila u školsko dvorište i gužvi koje se pritom stvaraju, a što školsku djecu koja se kreću kao pješaci u školskom dvorištu dovodi u opasnost, konačno riješen.

Naime, nakon nekoliko godina najavljivanja, tijekom praznika je dovršena izgradnja parkirališta nad kojim je obavljen i tehnički pregled te je ono spremno za upotrebu. Parkiralište je izgrađeno s donje strane škole, odnosno na školskom travnjaku uz ulicu Većeslava Holjevca.

Investitor radova na parkiralištu bila je Zagrebačka županija, dok je Grad Jastrebarsko financirao projektnu dokumentaciju.

Uvjereni smo da je izgradnjom ovog parkirališta riješen problem ulaska automobila u školsko dvorište i da će se znatno povećati sigurnost naših učenika u prostoru školskog dvorišta. Trenutno je u montaži i zaštitna ograda na prostoru parkirališta. Početkom nastave učenici će biti upućeni kako koristiti autobusnu stanicu i sigurno se kretati parkiralištem – prenosimo iz jaskanske osmoljetke.

Kreči se prostor na katu

Uz izgradnju zaštitne ograde na parkiralištu, u školi su u tijeku i unutarnji radovi krečenja cijelog prostora na katu koje, kao i nabavku potrebne opreme i namještaja, financira škola.

Foto
Radio JaskaOŠ Ljubo Babić

Sličan sadržaj

Back to top button