Jaska i okolicaVijesti

Otvorena izložba Ane Feiner Žalac “Babe”

U Gradskoj galeriji Jastrebarsko od ovoga se tjedna može razgledati izložba slika pod nazivom “Babe”, čija je autorica naša sugrađanka, akademska slikarica i grafičarka Ana Feiner Žalac. Pokrovitelji izložbe su Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko, a voditeljica Gradske galerije Jelena Škrabe kaže da je riječ o iznimnoj i posebno zanimljivoj izložbi.

 

 

Istaknuta slikarica i grafičarka Ana Feiner Žalac, svoju umjetničku karijeru, kao i edukativni i istraživački rad, provela je u Njemačkoj, a od 2013. godine kada se vratila u rodni kraj sa svojom umjetničkom i izlagačkom aktivnošću nastavlja u Hrvatskoj. Nakon otvorenja izložbe u Jastrebarskom s njom je razgovarao naš novinar:
IZLOŽBA FAJNER 1 4.24

Osim vinom i domaćom štrudlom, te nastupom kvarteta saksofona Glazbene škole Jastrebarsko, otvorenje izložbe akademske umjetnice Ane Feiner Žalac, u jaskanskoj je Gradskoj galeriji bilo popraćeno i kratkim dokumentarnim filmom “Rotulos” o kojemu Jelena Škrabe kaže:

 

A slike vrsne umjetnice rođene Jaskanke Ane Feiner Žalac, čiji su radovi nagrađivani brojnim hrvatskim i međunarodnim priznanjima, ljubitelji likovne umjetnosti mogu doći razgledati sve do sredine idućega mjeseca:

 

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close